FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredne mjere za obranu od poplave u Varaždinskoj županiji

Autor: skal
VARAŽDIN, 11. studenog 2013. (Hina) - U kasnim poslijepodnevnim satima proglašeno je uvođenje izvanrednih mjera za obranu od poplave za sliv rijeka Bednje i Plitvice u Varaždinskoj županiji, javlja varaždinski centar 112.

Najteža je situacija u Hrastovljanu kraj Ludbrega, gdje je u tijeku izgradnja zečjih nasipa koji bi to mjesto trebali zaštiti od poplave. Loša je situacija i u mjestu Apatija kraj Ludbrega, gdje se Bednja počela prelijevati u staro korito nakon što je probijen rub korita u duljini od 400 metara. Ugroženo je još jedno mjesto u blizini Ludbrega, Kapela Podravska, gdje je izgrađen zečji nasip koji bi trebao spriječiti daljnje izlijevanje Bednje.

Bednja se izlila i u svom gornjem toku zbog čega je zatvorena županijska cesta između Trakošćana i Bednje. U općini Beretnice voda je prodrla na farmu pilića a ugroženi su i neki objekti u općini Sveti Ilija kraj Varaždina.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar potvrdio je za Hinu da je situacija teška ali je rekao da ne bi trebalo doći do većih problema i poplava, kakve su bile u proljeće ove godine. Prema prognozi kiša bi trebala prestati i situacija će se normalizirati u slijedećih nekoliko sati te tijekom noći, kazao je Štromar.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙