FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije u Varaždinu

Autor: skal
VARAŽDIN, 11. studenog 2013. (Hina) - U Varaždinu će se od 15. do 17. studenoga održati 5. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije koji će okupiti 30-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije, najavili su predstavnici organizatora na današnjoj konferenciji za novinare.

Tijekom sajma održat će se i dvadesetak panel rasprava i predavanja čiji je osnovni cilj pružanje znanja i iskustva s područja obnovljivih izvora energije, rekla je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević.

Uz grad Varaždin u organizaciju događanja na sajmu aktivno se uključila Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Varaždin, dok je najveći pojedinačni izlagatelj iz privatnog sektora varaždinska tvrtka Solvis, jedan od pionira kada su u pitanju obnovljivi izvori energije.

Grad Varaždin organizator je sajma uz podršku Ministarstva gospodarstva i Varaždinsku županiju.

Martinčević je podsjetila i na brojne projekte koje grad Varaždin provodi već dulji niz godina na području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Istaknula je projekt energetskog certificiranja zgrada u javnom sektoru, obnovu gradskih vrtića po modelu energetske učinkovitosti, gdje će se ostvarivati godišnja ušteda na potrošnji energenata u iznosu od gotovo 700.000 kuna, kao i niz projekta koji se provode u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša.

Ujedno je najavila i novi projekt LED osvjetljavanja objekata javnih ustanova u vlasništvu grada te formiranje posebnog programa za projekte energetske učinkovitosti za što će se zadužiti gradski Upravni odjel za gospodarstvo.

(Hina) xskal yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙