FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska politička oporba traži potporu pobunjenika

Autor: vmrs
ISTANBUL, 10. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Sirijska oporba mogla bi pristati na međunarodne mirovne pregovore u Ženevi, ali traži da prvo borci u zemlji legitimiraju taj mirovni proces, rekao je njihov glasnogovornik na istanbulskim pregovorima.

Vodstvo Sirijske nacionalne koalicije sastaje se radi dogovora o nastupu na pregovorima nazvanima 'Ženeva 2', kojima je cilj stvaranje prijelazne vlade koja bi završila građanski rat što traje već dvije i pol godine.

Nacrt rezolucije potvrđuje odluku koalicije da traži političko rješenje sukoba i odjek je prošlomjesečne londonske deklaracije oporbi sklonoga saveza Prijatelja Sirije, kojom je oklonjena mogućnost sudjelovanja sadašnjega predsjednika Bašara al-Asada u budućoj prijelaznoj upravi, kažu oporbeni izvori.

Koalicija broji 108 članova, a kad se bude glasovalo, rezolucija će proći dobije li 50 posto plus jedan glas.

No oporba je priopćila da članovi koalicije za rezoluciju žele dobiti potporu pobunjenika koji se bore, čelnika lokalnih zajednica i aktivista u Siriji, kako bi suzbili kritiku da nisu u dodiru sa stanjem na terenu. Zato će u Siriju poslati jednu ekipu koja će prikupiti mišljenja s terena.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙