FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba odbija pregovore bez roka Asadovog odlaska

Autor: akoz
KAIRO, 3. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Predsjednik sirijske Nacionalne koalicije Ahmad Jarba u nedjelju je rekao da oporba neće sudjelovati na mirovnim razgovorima u Ženevi bez jasno utvrđenog roka za odlazak predsjednika Bašara al-Asada s vlasti.

"Odlučili smo ne ući u ženevske razgovore ako to neće biti s dostojanstvom, ako nema uspješnog prijenosa vlasti s određenim rokovima te ako će za pregovaračkim stolom biti okupator Iran", rekao je Jarba na izvanrednom sastanku Arapske lige u Kairu.

Posljednje Jarbine izjave stvaraju dodatnu pomutnju oko predloženih razgovora. Izaslanik UN-a za Siriju je rekao da neće biti preduvjeta za dugo očekivane mirovne razgovore.

Razgovori bi trebali dovesti zaraćene strane u Siriji za pregovarčki stol ali su stalno odgađani zbog sporova između svjetskih sila, podjela među sirijsko oporbom i nepomirljivih stajališta Asada i oporbe.

Dužnosnici zapadnih i arapskih zemalja su ovoga tjedna izjavili da nije vjerojatno da će međunarodne sile ostvariti svoj cilj da konferenciju održe u studenom.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙