FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 8. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZADAR - U prvoj utakmici 16. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost u Zadru svladala istoimenog domaćina sa 2-0 (1-0). Strijelci za novu pobjedu zagrebačke momčadi bili su Mesarić (9) i Pavičić (90). Pred 1.000 gledatelja na stadionu Stanovi sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca. Lokomotiva se s ova tri boda poravnala na ljestvici s trećom Rijekom, oba sastava imaju po 29 bodova, ali Rijeka ima susret manje, dok je Zadar ostao sedmi sa 15 bodova. Na vrhu je Dinamo sa 33 boda ispred Hajduka koji ima 31.

CETINJE - Rukometaši CO Zagreba u susretu su 9. kola regionalne SEHA lige kao gosti u Cetinju svladali domaći Lovćen sa 35-34 (16-15). Najefikasniji u sastavu Zagreba bili su Zlatko Horvat s osam i Jerko Matulić sa šest golova, dok je Marko Drašković postigao osam golova za Lovćen. Ovom pobjedom CO Zagreb se izdvojio na vrhu ljestvice sa 21 bodom, dva više od drugog Vardara, dok je Lovćen pretposljednji, deveti s četiri boda. Drugi hrvatski predstavnik u SEHA ligi, našićki Nexe je peti sa 11 bodova.

GUADALAJARA - Na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore što se održava u španjolskom gradu Guadalajari hrvatska juniorka Monika Berulec osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 48 kilograma. U pretkolu Brulec je bila bolja od predstavnice Portugala. Uslijedile su još dvije pobjede - protiv Hsu Win iz Tajvana 1-0, te sudačkim preglasavanjem 3-2 u dvoboju s Izraelkom Efroni. U četvrtfinalu još jedna borba bez bodova, nakon koje je odlukom sudaca 4-1 plasman među četiri najbolje izborila Njemica Hubrichl. U repasažu je Brulec najprije pobijedila Kanađanku Deveau 2-0, a u odlučujućem susretu za broncu bila je još uvjerljivija, svladavši Ažirku Taleb sa 5-2.

LONDON - Hrvatsko-brazilska kombinacija Ivan Dodig i Marcelo Melo u polufinalu će turnira parova na ATP "mastersu" tenisača u Londonu u nedjelju igrati protiv Španjolaca Davida Marrera i Fernanda Verdasca. Dodig i Melo su kolo prije kraja natjecanja u skupini A osigurali prvo mjesto u skupini i dvoboj protiv drugoplasiranog para iz skupine B, a kako su u odlučujućem dvoboju za rasplet u toj skupini Austrijanac Alexander Peya i Brazilac Bruno Soares svladali Marrera i Verdasca sa 6-3, 7-5, prvo mjesto pripalo je Peyi i Soaresu, a drugo Marreru i Verdascu. Oba para ostvarila su po dvije pobjede i jedan poraz, ali Peya i Soares su osvojili prvo mjesto zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Branitelji naslova, Španjolci Marcel Granollers i Marc Lopez, te Indijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek natjecanje u skupini su završili sa po jednom pobjedom i dva poraza.

LONDON - U prvom susretu 3. kola skupine A na ATP "mastersu" tenisača u Londonu Švicarac Stanislas Wawrinka svladao je Španjolca Davida Ferrera sa 6-7 (3), 6-4, 6-1 i tako zadržao izglede za plasman u polufinale. Wawrinka je u tri dvoboja u skupini ostvario dvije pobjede i jedan poraz, te će igrati u polufinalu ukoliko u posljednjem dvoboju u skupini prvi igrač svijeta Španjolac Rafael Nadal, koji je već osigurao plasman u polufinale, kasnije večeras svlada Čeha Tomaša Berdycha. U slučaju pobjede Berdycha, Čeh će se plasirati u polufinale. Ferrer je natjecanje na ovogodišnjem "mastersu" završio s tri poraza.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Marin Čilić neće dobiti od Međunarodne teniske federacije (ITF) nikakvu ispriku zbog neugodnosti koje mu je prouzročila devetomjesečnom suspenzijom.

"Neće biti poduzeti nikakvi dodatni koraci nakon odluke Sportskog arbitražnog suda (CAS). Neovisno antidopinško tijelo Međunarodnog teniskog saveza (IADT) i CAS su utvrdili da je Čilić kriv za kršenje antidopinških pravila i ITF nema više što reći o tome", odgovorio je na upit Hine o tome namjerava li se ITF ispričati Čiliću za neugodnosti koje mu je prouzročio svojom odlukom Ured za odnose javnošću ITF-a.

Naime, Međunarodna teniska federacija je, nakon Čilićevog povlačenja u drugom kolu Wimbledona, objavila da je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni. ITF je Čilića kaznio sa devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe Arbitražni sud za sport (CAS) u Lauseanni tu kaznu smanjio na četiri mjeseca, a naš je tenisač na konferenciji za novinare prošli tjedan u Zagrebu neće tužiti ITF nego da do njih samo očekuje javnu ispriku.

REYKJAVIK - Nogometaši Islanda i Hrvatske igrat će prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP 2014. 15. studenoga u Reykjaviku na temperaturi od minus deset stupnjeva, što je na granici regularnosti, tvrdi islandski internet-portal DV. Uz veliku hladnoću, izabranike Nike Kovača mora zabrinjavati i činjenica da su islandski meteorolozi najavili za dan utakmice i jak vjetar, što će uvelike pridonijeti osjećaju hladnoće. Sve je to posljedica čak tri ciklone koje će ovog i sljedećeg tjedna pogoditi islandski otok, a islandski portal upozorava da se u petak ne izlazi vani bez vunene odjeće i rukavica. Istodobno, Islanđani su započeli s pokrivanjem travnjaka stadiona Laugardalsvoellur u Reykjaviku kako bi ga zaštitili od hladnoće. Pokrov od posebnih vlakana štiti travnjak do temperatura od -25 stupnjeva, a bit će uklonjen dan prije utakmice, tvrdi list Frettablad.

JEKATERINENBURG - Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa branio je čitavu utakmicu za Rostov koji je u prvom susretu 16. kola ruskog prvenstva kao gost svladao Ural iz Jekaterinenburga sa 4-1 (2-0). Bila je to prva pobjeda Rostova u prvenstvu nakon 5. kola odigranog još 19. kolovoza, a u njoj je odigravši svih 90 minuta sudjelovao i Hrvoje Milić. Ovom pobjedom Rostov je stigao na osmo mjesto sa 20 bodova, dok je Ural 13. sa 11 bodova. Na vrhu je Zenit iz Sankt Peterburga sa 36 bodova, drugi Lokomotiv ima 33, a treći Spartak 30.

ABU DHABI - Mladi nogometaši Nigerije po rekordni četvrti su put osvojili naslov svjetskih prvaka do 17 godina, oni su u finalu ovogodišnjeg SP-a u Abu Dhabiju svladali branitelja naslova Meksiko sa 3-0 (1-0). Nigerija je povela autogolom Aguirrea (9-ag), na 2-0 povisio je Iheanacho (56), a konačnih 3-0 postavio je Muhammed (81). Nigerija je prije ovoga naslova bila svjetski prvak do 17 godina 1985., 1993. i 2007. godine, a još je igrala u finalima 1987., 2001. i 2009. Meksiko je ostao na dva naslova osvojena 2005. i 2011. Nigerija i Meksiko susreli su se i tijekom natjecanja po skupinama na ovom SP, a taj je dvoboj završio rezultatom 6-1 u korist Nigerije.

Treće mjesto osvojila je Švedska koja je svladala Argentinu sa 4-1 (3-1). Trostruki strijelac za Švedsku bio je Berisha (7, 24, 57), a jedan pogodak postigao je Strandberg (20), dok je jedini pogodak za Argentinu postigao Compagnucci (44).

Na SP u UAE nastupila je i hrvatska U17 reprezentacija, te je nastup završila nakon razigravanja po skupinama s pobjedom protiv Paname, te porazima od Maroka i Uzbekistana.

ABU DHABI - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter predložio je kako bi se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igralo u studenome i prosincu, a kako bi se izbjegle velike vrućine u toj zemlji u standardnom terminu održavanja SP-a, lipnju i srpnju.

"U FIFA-i smo započeli sa sdavjetovanjima i sve je veća mogućnost da će se SP 2022. igrati u zimskom terminu, tijekom studenoga i prosinca", rekao je Blatter tijekom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na završnici SP-a za igrače do 17 godina.

Još otkako je Katar izabran za domaćina SP-a 2022. čuju se kritike na tu odluku iako su organizatori najavili kako će svi stadioni biti klimatizirani i kako nogometaši neće osjećati visoke temperature od 50 stupnjeva Celzija karakteristične za Arapski poluotok tijekom ljeta praćene ekstremnom vlažnosti. Bez obzira na uvjeravanja domaćina, FIFA je sve bliže premještanju prvenstva iz tradicionalnog ljetnog u zimski termin, a konačna odluka bit će donesena tijekom sljedeće godine. Zbog kritika upućenih iz saveza zimskih sportova koji su izrazili zabritunost da bi se nogometno SP, ako će se igrati tijekom siječnja i veljače, moglo vremenski preklapati sa Zimskim olimpijskim igrama, u FIFA-i su počeli razmišljati o igranju SP-a tijekom studenog i prosinca.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙