FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asadove snage napreduju oko Alepa

Autor: akoz
ALEP, 8. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Snage lojalne sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu uz podršku topništva i zrakoplovstva potisnule su u petak sirijske pobunjenike iz strateške vojne baze blizu sjevernog sirijskog grada Alepa, rekao je lokalni fotograf.

Napredovanje u Bazu 80, veliki vojni položaj koji su pobunjenici držali od veljače, pomoći će napredovanju Asadovih snage prema dijelovima Alepa u rukama pobunjenika i događa se nakon niza uspješnih ofenziva snaga sirijske vlade ovoga mjeseca.

Fotograf koji surađuje s agencijom Reuters došao je u zoru na kilometar od baze i rekao da je vidio kako su pobunjenički položaji pogađani iz topništva i zraka više od dvadeset puta.

Pobunjenici iz skupine Liwa al-Tawid, najvećih pobunjeničkih snaga u Alepu, rekli su mu da su njihova postrojba i deseci drugih potisnute iz većeg dijela baze ali da se pregrupiraju kako bi ponovno zauzeli to područje u blizini zračne luke Alepa koju još nadziru vladine snage.

Pobunjenici su rekli da je poginulo 25 njihovih boraca.

Sirijske oružane snage su prije tjedan dana zauzele grad Safiru na 20 kilometara jugoistočno od Alepa.

Vojska je tada rekla da će Safira biti korištena kako bi se slali lijekovi i opskrba za područja pod vladinim nadzorom u Alepu. Zauzimanje tog grada pomoglo je napadu na Bazu 80 na jugoistočnom rubu grada.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙