FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za ubojstvo novinara u Maliju vjerojatno odgovoran Aqmi

Autor: bnov
PARIZ, 7. studenog 2013. (Hina/AFP) - Šef francuske diplomacije Laurent Fabius ocijenio je u četvrtak "vjerodostojnim" preuzimanje odgovornosti Al Kaide u islamskom Magrebu (Aqmi) koja je u srijedu objavila u priopćenju da je usmrtila dva francuska novinara Radio France Internationale 2. studenoga u Kidalu, na sjeveru Malija.

"Upravo provjeravamo ali se čini vjerojatnim jer je prethodno preuzimanje odgovornosti Aqmija objavljeno na isti način (posredstvom agencije Sahara medias)", izjavio je Fabius na tv postaji I-tele nakon što je Aqmi preuzeo odgovornost za ubojstvo Ghislaine Dupont i Claudea Verlona. Aqmi je objavio da je to učinjeno "kao odgovor na zločine koje je Francuska počinila protiv Malijaca".

Ministar je ocijenio da je "hipoteza o kvaru" automobila, iznijeta kako bi se objasnilo da su otmičari pogubili dvoje novinara, "vjerodostojna".

"Hipoteza o kvaru moguća je, ono što je sigurno je da je taj automobil zaustavljen u pustinji te da su u tom trenutku naši državljani ubijeni rafalima, sa četiri metka Dupont i sedam metaka Verlon", kazao je on.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙