FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena monografija "Povijest Crvenog križa u Osijeku"

Autor: vsik
OSIJEK, 4. studenog 2013. (Hina) - U Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku danas je u sklopu obilježavanja 135. obljetnice Hrvatskoga crvenog križa predstavljena monografija Marka Đukića i Stjepana Sršana "Povijest Crvenog križa u Osijeku".

Na predstavljanju monografije, koja na 173 stranice donosi povijest Crvenog križa u Osijeku s osvrtom na njegov trenutačni rad, bio je i predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Josip Jelić. Istaknuo je kako je monografija važan doprinos Hrvatskome crvenom križu. Pohvalio je rad osječkoga Crvenog križa ističući kako je riječ o jednoj od najaktivnijih organizacija Crvenog križa u Hrvatskoj.

Jedan od autora monografije i ravnatelj osječkoga Gradskog društva Crvenog križa Marko Đukić rekao je da ta organizacija dosljedno radi po načelima Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te je dala izniman doprinos u Domovinskom ratu. Posebna pozornost usmjerena je prema radu na socijalnome, zdravstvenome i edukativnom planu te zaštiti ljudskih prava.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je osječki Crveni križ s razlogom jedan od najboljih u Hrvatskoj. Tijekom Domovinskog rata, ali i nakon njega, kada se moralo pobrinuti za tisuće prognanika i povratnika, osječki Crveni križ odigrao je važnu ulogu, rekao je Šišljagić i dodao kako treba istaknuti da je i danas važna pomoć te organizacije u rješavanju mnogih problema koji se odnose na sve građane, od organiziranja dobrovoljnog davanja krvi, rada na prevenciji ovisnosti i svakidašnjega humanitarnog rada.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙