FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Hrvatskog sabora Leko u posjetu Rumunjskoj

Autor: slek
BUKUREŠT, 3. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko počeo je u nedjelju dvodnevni službeni posjet Bukureštu susretom s predstavnicima Hrvata u Rumunjskoj.

“Hrvatska na vas računa. Vi ste najvažniji most između dviju država”, rekao je Leko obraćajući se predstavnicima Hrvata i Hrvatima koji rade u Rumunjskoj okupljenima na prijemu u hrvatskom veleposlanstvu u Bukureštu.

Istaknuo je da postoje ogromne mogućnosti za razvoj suradnje između Hrvatske i Rumunjske.

Hrvatska veleposlanica u Rumunjskoj Andrea Gustovac Ercegovac kazala je da je posjet predsjednika Sabora važan poticaj razvoju parlamentarnih odnosa, ali i ukupnih odnosa između dviju država i to posebice sada kada je i Hrvatska članica Europske unije.

Predsjednik Sabora je uručio dvije zahvalnice ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvođenje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu – Gamulescuu Dorinu, sveučilišnom profesoru u miru koji je osnovao katedru hrvatskog jezika 1996., i Antonaeti Olteanu, pročelnici odjela za rusku i slavensku filologiju na Fakultetu stranih jezika u Bukureštu. Ta su priznanja dobili za svoj dugogodišnji rad na promociji hrvatskog jezika.

Na Sveučilištu u Bukureštu kroatistiku trenutačno studira 50 studenata.

Predsjednik Sabora u ponedjeljak će se sastati sa svojim domaćinom, predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgonem, a također i s predsjednikom Senata Crinom Antonescuom.

Primit će ga i ministar vanjskih poslova Titus Corlatean te potpredsjednik rumunjske vlade i ministar za regionalni razvoj i javnu upravu Liviu Dragne.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙