FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 4. studenoga

Autor: ztre
ZAGREB, 3. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za ponedjeljak, 4. studenoga.

BUKUREŠT - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, drugog dana službenog posjeta Rumunjskoj, razgovarat će s predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgoneom nakon čega su predviđene izjave za medije. Sastat će se i s predsjednikom Senata Georgeom Crinom Antonescuom, a predviđeni su i razgovori s ministrom vanjskih poslova Titusom Corlateanom i potpredsjednikom rumunjske vlade i ministrom za regionalni razvoj i javnu upravu Liviuom Dragneom.

PEKING - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić doputovat će u višednevni službeni posjet Kini gdje će se, osim sa svojim domaćinom, ministrom vanjskih poslova Wang Yiom, sastati i sa stalnim članom Politbiroa i vicepremjerom Zhongom Gaolijem, predsjednicom Odbora za vanjsku politiku svekineskog Narodnog kongresa Fu Ying te zamjenikom ministra vanjskih poslova Song Taom. Osim Pekinga, ministrica će posjetiti Šangaj i Hong Kong.

KAIRO - Počinje suđenje islamističkom egipatskom predsjedniku Mohamedu Mursiju, kojeg je egipatska vojska svrgnula s vlasti 3. srpnja nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine. Mursiju će se suditi zajedno s još 14 visokih članova Muslimanskog bratstva zbog poticanja na nasilje. Budu li proglašeni krivima, prijeti im smrtna kazna ili doživotni zatvor.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Trešćec

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xzt yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙