FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora u nedjelju i ponedjeljak u Rumunjskoj

Autor: kgab
ZAGREB, 31. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko boravit će u nedjelju i ponedjeljak u službenom posjetu Rumunjskoj gdje će se sastati s predsjednicima oba doma rumunjskog parlamenta i drugim visokim dužnosnicima.

U nedjelju, prvog dana posjeta, Leko će se sastati s predstavnicima Hrvata u Rumunjskoj. Također će dodijeliti dvije zahvalnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvođenje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu.

U ponedjeljak će razgovarati s predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgoneom nakon čega su predviđene njihove izjave za medije.

Sastat će se i s predsjednikom Senata Georgeom Crinom Antonescuom koji je boravio u posjetu Hrvatskoj u lipnju i koji ga je tom prigodom pozvao u posjet Bukureštu. Tada je zaključeno da su odnosi Hrvatske i Rumunjske vrlo dobri, partnerski te da dvije zemlje imaju puno zajedničkih tema o kojima u budućnost i trebaju češće razgovarati. Leko i Antonescu su se složili da postoji potreba i mogućnost da parlamenti dviju zemalja uspostave tješnju suradnju.

Tijekom posjeta Rumunjskoj predsjednik Sabora također će se sastati s ministrom vanjskih poslova Titusom Corlateanom i potpredsjednikom rumunjske vlade i ministrom za regionalni razvoj i javnu upravu Liviuom Dragneom.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙