FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 2. do ponedjeljka 4. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 1. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 2. do ponedjeljka 4. studenoga.

SUBOTA, 2. studenoga

--------------------

VARŠAVA - U Poljskoj i baltičkim zemljama počinje jednotjedna vojna vježba NATO-a u kojoj sudjeluje oko 6.000 vojnika iz 20 zemalja članica i partnera Saveza.

NEDJELJA, 3. studenoga

----------------------

BUKUREŠT - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko putuje u dvodnevni službeni posjet Rumunjskoj. Prvog dana posjeta sastat će se s predstavnicima Hrvata u Rumunjskoj te uručiti dvije zahvalnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvođenje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu.

KOSOVO - Na Kosovu se održavaju lokalni izbori predviđeni sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji će imati veliku ulogu u budućem približavanju Srbije i Kosova Europskoj uniji.

KAIRO - Američki državni tajnik John Kerry posjetit će u nedjelju Egipat prvi put otkako je vojska 3. srpnja svrgnula s vlasti prvog predsjednika izabranog na slobodnim izborima, Mohameda Mursija.

PONEDJELJAK, 4. studenoga

-------------------------

BUKUREŠT - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, drugog dana službenog posjeta Rumunjskoj, razgovarat će s predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgoneom nakon čega su predviđene njihove izjave za medije. Sastat će se i s predsjednikom Senata Georgeom Crinom Antonescuom, a predviđeni su i razgovori s ministrom vanjskih poslova Titusom Corlateanom i potpredsjednikom rumunjske vlade i ministrom za regionalni razvoj i javnu upravu Liviuom Dragneom.

PEKING - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić doputovat će u višednevni službeni posjet Kini gdje će se, osim sa svojim domaćinom, ministrom vanjskih poslova Wang Yiom, sastati i sa stalnim članom Politbiroa i vicepremjerom Zhongom Gaolijem, predsjednicom Odbora za vanjsku politiku svekineskog Narodnog kongresa Fu Ying te zamjenikom ministra vanjskih poslova Song Taom. Osim u Pekingu, ministrica će boraviti u Šangaju i Hong Kongu.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙