FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 5.500 policajaca osigurava izbore na Kosovu

Autor: dmar
PRIŠTINA, 3. studenog 2013. (Hina/Beta) - Današnje lokalne izbore na Kosovu osiguravat će više od 5.500 policajaca, najavio je glasnogovornik kosovske policije Brahim Sadriu u izjavi prištinskim medijima.

"Zadatak je policije da osigura dopremu izbornog materijala i sigurnost na biračkim mjestima", rekao je Sadriu, kako prenosi srbijanska agencija Beta.

Iz Euleksa je najavljeno da će članovi te međunarodne misije pružiti logističku podršku Policiji Kosova i promatračima Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), kao i da će Euleks biti posebno angažiran na sjeveru Kosova.

Lokalne izbore na Kosovu nadzirat će 30.173 promatrača, koje je akreditirala Centralna izborna komisija. Na izborima sudjeluju 103 izborne liste, od kojih su 38 albanske, 33 srpske, a ostale su liste nezavisnih kandidata i raznih pripadnika manjina.

Izbori će se održavati od sedam ujutro do 19 sati na 2.366 biračkih mjesta. Pravo glasa ima ukupno 1.779.357 birača koji će birati vijećnike i gradonačelnike u kosovskih 39 općina.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙