FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maras: interesne skupine protiv zakona o obrtu

Autor: hsup
OPATIJA, 30. listopada 2013. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas da ne zna koji su protivnici zakona o obrtu, ali da je važno da ga podupiru obrtnici te da je normalno da su interesne skupine koje jako dobro žive od komorskog doprinosa protiv tog zakona.

Odgovarajući na pitanja novinara u Opatiji, gdje je sudjelovao na investicijskom forumu, Maras je kazao da je normalno da su protiv zakona oni koji raspolažu s 100 milijuna kuna godišnje, koje nitko ništa ne pita, troše novac i zapošljavaju članove familije.

Ocijenio je da obrtnici od toga nemaju nikakve koristi, naglasivši da smatra da obrtnici trebaju sami odlučivati kako će koristiti usluge komore i da ih treba rasteretiti.

Maras je naveo da istraživanja pokazuju da manji dio obrtnika koristi usluge obrtničke komore. Radi se o 5 posto BDP-a, kojeg pokriva obrt u Hrvatskoj, i o 100 milijuna kuna fiskalnog nameta na godinu i tu se nema što dodati, to je interesna skupina koja se bori za svoje beneficije, rekao je.

Komentirajući izvješće Svjetske banke o uvjetima poslovanja po kojemu je Hrvatska pala s 84. na 89. mjesto, Maras je ocijenio da u nekim djelovima nismo napravili dovoljne reforme, a da za neke treba vrijeme da bi se vidjele. Počeli smo rješavati nelikvidnost kroz Zakon o predstečajnoj nagodbi i financijskom poslovanju, a sada moramo ozbiljnije rješavati probleme neplaćanja u rokovima, za što treba vrijeme, rekao je iskazujući uvjerenje da će mjere dati rezultate i da će se Hrvatska popeti na toj ljestvici.

Na upit o zahtjevu za smjenom predsjednika HGK Nadana Vidoševića, Maras je rekao da stoji iza svojih izjava u vezi HGK dodavši da su se neke stvari očito dešavale u HGK, od terenaca do neprimjerenih plaća te da smatra da ima mjesta za promjene u načinu rada i trošenju javnog novca.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙