FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 22. listopada

Autor: rbel
ZAGREB, 21. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. listopada:

ZAGREB - U sklopu javne rasprave o nacrtu prijedloga zakona o regionalnom razvoju, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sastat će se sa županima i predstavnicima Hrvatske zajednice županija. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU otvorilo je 4. listopada savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o ovom zakonskom nacrtu, a sastanak sa županima jedno je u nizu zasebnih predstavljanja odredaba zakona ključnim skupinama dionika. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (početak sastanka u 9,30 sati, izjave u 10,30 sati, Ministarstvo, Račkoga 6).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić sudjelovat će na radnom ručku koji organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca. Neke od tema o kojima će se razgovarati su mjere za povećanje konkurentnosti i veći gospodarski rast, među kojima su primjerice nastavak provođenja strukturnih reformi, fiskalna konsolidacija, provedba investicija od strane i javnog i privatnog sektora, itd. Poduzetnici ističu kako najviše trebaju otklanjanje administrativnih i regulatornih prepreka za realizaciju investicija te nova rješenja za bolju poslovnu klimu, a ona uključuje i smanjenje i ukidanje nekih od brojnih neporeznih nameta. Uz to, navode kako su potrebna i financijska sredstva, a sve je manjem broju poduzetnika moguće doći do njih (13,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a).

ZAGREB - Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) organizira početnu konferenciju "Think to act entrepreneurially". Konferencija se, kako ističu, smatra prvim korakom u daljnjem razvoju poduzetnički pismenih društava i usklađivanju nacionalnih politika s preporukama i osnovama politiek EU vezanih uz cjeloživotno učenje za poduzetništvo. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (9,30 sati, hotel DoubleTree-Hilton, Ulica grada Vukovara 269a).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK), Ministarstvo financija i Inter-američka banka za razvoj (IDB) organiziraju seminar "Poslovne mogućnosti za hrvatske tvrtke kroz sustav IDB-a", čija je svrha predstaviti mogućnosti sudjelovanja hrvatskih tvrtki u postupcima nabave, natječajima i projektima te banke (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙