FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o poduzetničkim kompetencijama

Autor: tper
ZAGREB, 22. listopada 2013. (Hina) - Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) nastavit će podržavati svoje članice u promoviranju poduzetništva kao ključne kompetencije u osnovnom i visokom školstvu, posebice u neekonomskom obrazovanju, istaknuto je na početnoj konferenciji "Think to act entrepreneurially" u organizaciji SEECEL-a.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako je cilj da se Hrvatska pozicionira ne samo kao regionalni centar za poduzetničko učenje, već i centar za čitavu EU.

Tome će pridonijeti centar koji se gradi u Zagrebu, na Kajzerici, a koji će biti jedinstven takav centar u EU, kazao je Maras napominjući kako će ponuditi EU da Hrvatska bude centar za poduzetničko učenje za cijelu EU, svih 28 zemalja.

Za to imamo znanje, iskustvo, stručan tim, prepoznati smo, što je vidljivo iz toga da je SEECEL, nakon 2 milijuna eura prvog trogodišnjeg financiranja koje je dobio za razvoj projekata, sada dobio 4 milijuna eura. Udvostručila su se sredstva koja EK izdvaja za ovaj projekt što znači da EK vjeruje u nas, da radimo dobar posao i da ćemo za dvije godine na Kajzerici imati jedinstveni objekt gdje će se spajati poduzetništvo i edukacija kroz učenje od najranijih faza, od osnovne škole na dalje, kazao je Maras.

Direktorica SEECEL-a Efka Heder kazala je kako je cilj konferencije stvaranje poduzetnog društva koje je spremno dugoročno ekonomski razvijati se i implementirati vladavinu zakona.

Konferencija se, dodala je, smatra prvim korakom u daljnjem razvoju poduzetnički pismenih društava i usklađivanju nacionalnih politika s preporukama i osnovama politiek EU vezanih uz cjeloživotno učenje za poduzetništvo.

SEECEL okuplja osam zemalja jugoistočne Europe, a s ciljem razvoja poduzetništva, cjeloživotnog učenja i implementacije novih poduzetničkih znanja.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙