FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko: Svi ciljevi koje ima BiH imat će potporu Hrvatske

Autor: rmav
ŽEPČE, 30. listopada 2013.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji predvodi saborsko izaslanstvo u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, u srijedu je boravio i u Žepču, u središnjoj Bosni, istaknuvši tom prigodom kako je riječ o jednoj od najprosperitetnijih općina u susjednoj državi koja baš stoga zaslužuje dodatnu potporu.

"Nakon razgovora u Sarajevu, Vareši i Žepču mogao bih kazati: upoznaj BiH da bi je razumio, a dođi u Žepče da bi vjerovao u BiH", kazao je Leko novinarima nakon razgovora s predstavnicima općinske vlasti predvođenih načelnikom Matom Zovkom.

Leko je konstatirao kako je Hrvatska i do sada na različite načine pomagala Žepču što je i doprinijelo stabiliziranju te općine, a na upit hoće li se pomoć nastaviti odgovorio je potvrdno dodajući kako će se to odnositi na ukupnu suradnju s BiH.

"Hrvatska će kao svoj životni interes, a to je deklarirala i do sada, pomagati sve ciljeve koje je postavila BiH, bilo da su to politički ciljevi poput ulaska u Europsku uniju i NATO, bilo da su to ekonomski ciljevi ili projekti kao što su koridor V c ili Jadransko-jonska autocesta", izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Načelnik Zovko zahvalio je Leki na svekolikoj potpori Hrvatske istaknuvši kao njegovu općinu sada muče prije svega gospodarski problemi.

"Sve političke probleme koje smo imali Žepče je davno riješilo i današnje Žepče je multietnička sredina kakvu ćete vrlo rijetko naći", kazao je Zovko.

Nakon rješavanja problema funkcioniranja općine kao gorući je ostao problem nezaposlenosti.

"Sada imamo jednu tešku zadaću, a to je borba protiv nezaposlenosti odnosno odvraćanja našeg naroda da napušta ovaj kraj", istaknuo je žepački načelnik kazavši kako je upravo to bila glavna tema razgovora s izaslanstvom Hrvatskog sabora.

Saborsko izaslanstvo, u kojemu su bili i zastupnici Ivan Šuker, Igor Dragovan i Perica Jelečević, posjetilo je u Žepču i Katolički školski centar "Don Bosco", a dvodnevni boravak u BiH okončalo je posjetom općini Usora gdje su Hrvati većinsko stanovništvo.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙