FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković najavio pomoć Istri u korištenju EU fondova

Autor: dspo
PULA, 28. listopada 2013.(Hina) - HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković danas se u Puli susreo s istarskim županom Valterom Flegom te izrazio spremnost da kao europski zastupnik pomogne interesima Istarske županije u Bruxellesu, pogotovo kada je riječ o korištenju sredstava iz EU fondova.

"Nedvojbeno je da je Istra bila prilično aktivna i u korištenju pretpristupnih fondova. Stoga smo danas između ostalog razgovarali i o aspektima prekogranične suradnje sa Slovenijom, Italijom te o prometnoj povezanosti Istre s Hrvatskom kao jedan od političkih prioriteta", kazao je Plenković novinarima.

Po završetku sastanka održao je predavanje studentima Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", tijekom kojega se osvrnuo na sto dana članstva Hrvatske u Uniji te predstavio mogućnosti razvoja.

Tom je prigodom studentima govorio o glavnim ekonomskim aspektima, poput procedure prekomjernog proračunskog deficita u koji bi "Hrvatska mogla ući u idućim mjesecima".

Odgovarajući na pitanje koje su realne šanse za zapošljavanje u EU s obzirom na krizu i konkurenciju, Plenković je istaknuo da je studentima poručio da "rade na sebi i svojim angažmanom, te u okviru studija ili društvenim angažmanom oplemenjuju svoj CV i uče strane jezike".

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙