FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 18. listopada

Autor: vlar
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 18. listopada:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati Trg sv. Marka 5).

KARLOVAC - Završetak projekta "Razminiranje na ratom pogođenim područjima" bit će obilježen svečanom konferencijom kod područja razminiranja u naselju Lemić Brdo. Cjeli projekt je sufinancirala Europska unija u sklopu Programa IPA 2009, a njime je ostvareno pet projekata pretraživanja i razminiranja u Karlovačkoj županiji. Gostima će se obratiti karlovački gradonačelnik Damir Jelić, karlovački župan Ivan Vučić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te ravnateljica vladina Ureda za razminiranje Dijana Pleština. Najavljena je i prezentacija projekta i dinamike obavljanja poslova pretraživanja i razminiranja (Okupljanje sudionika između 12,45 i 13 sati ispred Doma DVD Kamensko, Kamensko bb).

ZAGREB - Jednodnevna konferencija "Fenomeni isključivosti u Republici Hrvatskoj 1990-ih godina", kojoj je povod objavljivanje knjige Ante Lešaje "Uništavanje knjiga u Hrvatskoj 1990-ih", održat će se u organizaciji Documente - Centra za suočavanje s prošlošću u suradnji s Centrom znanja u području promicanja i zaštite ljudskih prava Kuća ljudskih prava. Na konferenciji će se kroz tri panela tematizirati teška kršenja ljudskih prava devedesetih godina, pravosudna dimenzija te problematike u devedesetima i danas, te odgovori koje su na te izazove ponudile organizacije civilnog društva i organizacije za ljudska prava. Poseban je panel posvećen problematici stanarskih prava i deložacija. U posljednjem panelu problematizira se fenomen knjigocida i recepcija djela "Uništavanje knjiga u Hrvatskoj 1990-ih godina", razmjeri sustavnog uništavanja kulturne baštine i mogućnosti pravne zaštite, te fenomen isključivosti u području lingvistike. Na konferenciji će govoriti Zoran Pusić, Milena Čalić Jelić, Srđan Dvornik, Orhideja Martinović, Veselinka Kastratović, Ante Lešaja, Marko Sjekavica te Snježana Kordić (10 sati, Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112c).

RIJEKA - Zelena akcija i Zelena Istra održat će konferenciju za medije povodom donošenja presude u procesu u kojem te udruge tuže Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zbog izdavanja okolišne dozvole za TE "Plomin C" (10,30 sati, ispred zgrade Upravnog suda, Ul. Erazma Barčića 3). Ta će presuda biti objavljena u 9,30 sati na Upravnom sudu u Rijeci.

ZAGREB - Matica hrvatska organizira okrugli stol na temu Izazovi suočavanja s elektroničkim zlostavljanjem u Hrvatskoj (10,30 sati, žuta dvorana MH). O sve aktualnijem problemu elektroničkog zlostavljanja na skupu će govoriti stručnjaci: Gordana Buljan Flander (Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba), Krunoslav Borovec, Danko Salopek i Dragan Josipović (predstavnici MUP-a), Suzana Hitrec (Udruga srednjoškolskih ravnatelja RH), Krešimir Mikić (Učiteljski fakultet), Renata Ivanković (Carnet, Centar za sigurniji Internet), Vinko Filipović (Agencija za odgoj i obrazovanje), Žarko Čižmar (Telecentar) i Marija Renić (Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu). Rasprava će biti otvorena svjedočanstvom osobe koja je bila izložena elektroničkom nasilju u poznatom slučaju "Vinkovačke k*rve" te rezultatima istraživanja koje je provela Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) bit će svečano potpisani ugovori u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih", iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. Ugovore ukupne vrijednosti 2.250.356 eura dodijelit će Sabina Glasovac, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje. Područja aktivnosti projekata usmjerena su na razvoj i pilotiranje poslijesrednjoškolskih novih i/ili moderniziranih programa obrazovanja odraslih, jačanje kapaciteta nastavnog osoblja ustanova za obrazovanje odraslih s ciljem unaprjeđivanja njihovih nastavnih vještina kao i na nabavu opreme i materijala potrebnih za pilotiranje poslijesrednjoškolskih novih i/ili moderniziranih programa obrazovanja odraslih (11,30 sati, MZOS, Donje Svetice 38)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙