FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Najmanje 20 mrtvih u eksploziji autobombe

Autor: mtro
BEJRUT, 25. listopada 2013. (Hina/AFP) - U eksploziji autobombe poginulo je najmanje 20 ljudi, među kojima troje djece u petak blizu džamije u pobunjeničkom mjestu 40 km sjeverozapadno od Damaska, javio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"U jakoj eksploziji autobombe blizu jedne džamije u Suk Vadi Baradiju poginulo je najmanje 20 ljudi, među kojima troje djece i više desetaka je ozlijeđeno", objavio je SOHR.

Grad je pod kontrolom pobunjenika, ali postrojbe vjerne režimu Bašara al-Asada su na pozicijama izvan grada, precizira SOHR.

Službena agencija Sana navodi da je automobil eksplodirao i da su poginuli teroristi i civili. "Trideset ljudi je ozlijeđeno, od kojih većina teško".

U području Damaska snage režima su iz zasjede ubile najmanje 24 pobunjenika, među kojima ima i stranaca kod Otaibe, 30 km istočno od glavnog grada, objavio je SOHR.

Agencija Sana je obznanila smrt najmanje 40 terorista, brigada Liva al-Islam. Režim teroristima naziva oporbu, pobunjenike i džihadiste.

U sukobu u Siriji je od ožujka 2011. poginulo više od 115.000 ljudi, navodi SOHR, a milijuni Sirijaca su izbjegli prema podacima Ujedinjenih naroda.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙