FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šarović: Bitka za moju smjenu nije završena

Autor: rmav
SARAJEVO, 24. listopada 2013.(Hina) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u četvrtak kako bitka za njegovu smjenu koju je započeo Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) još nije završena te kako će uslijediti ispitivanje zakonitosti odluke o smjeni koju je tijekom dana donio Zastupnički dom parlamenta BiH.

"Ovo je samo prvo poluvrijeme", izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu nakon što su objavljeni rezultati glasovanja u Zastupničkom domu i po kojima su 23 zastupnika podržala zahtjev za njegovu smjenu a 13 ih je bilo protiv.

Šarović je podsjetio kako se o svemu u narednih deset do petnaest dana još mora očitovati i Dom naroda te je poručio kako "bitka nije završena".

"Vidjet ćemo je li sve urađeno po zakonu", kazao je Šarović ističući kako ostaje ministar sve dok ne uslijedi pravomoćna odluka o smjeni odnosno dok je njegova Srpska demokratska stranka (SDS) dio vladajuće koalicije u BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Šarović je potvrdio kako je bio pod pritiskom da prihvati odgovarajuće zakone kojima će se omogućiti raspodjela oko 300 milijuna konvertibilnih maraka (150 milijuna eura) s računa tvrtke "Elektroprijenos BiH" te otvoriti put ulasku talijanskog investitora koji je zainteresiran za gradnju hidroelektrana na Drini.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Zlatko Lagumdžija ranije su postigli dogovor o tome da Republika Srpska i Federacija BiH podijele akumuliranu dobit "Elektroprijenosa BiH" no Šarović drži kako je te novce potrebno najvećim dijelom upotrijebiti za obnovu zapuštene elektroprijenosne mreže. Kako je podsjetio, na istom je stajalištu i Europska komisija.

Zastupnici iz Lagumdžijinog SDP-a u četvrtak su poduprli Dodikov zahtjev za Šarovićevu smjenu.

(Hina) xrmav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙