FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće ministara BiH podržalo smjenu ministra Šarovića

Autor: rmav
SARAJEVO, 23. listopada 2013.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u utorak je većinom glasova odlučilo podržati zahtjev za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića kojega je podnio Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Kako je priopćeno nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane iza zatvorenih vrata ovakvo stajalište bit će proslijeđeno domovima parlamenta BiH koji donose konačnu odluku o ovom zahtjevu.

Uz Šarovićevu SNSD je zatražio i smjenu zamjenika ministra obrane Mirka Okolića i zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice Radmile Mitrović.

Razlog za zahtjev je to što su Šarović, Okolić i Mitrović članovi Srpske demokratske stranke (SDS) s kojom je SNSD odlučio prekinuti suradnju.

U zahtjevu SNSD-a navedeno je kao se smjena traži "zbog narušavanja međustranačkih odnosa" i navodno nedostatnog zastupanja interesa Republike Srpske.

Mediji i analitičari u BiH ocijenili su međutim kako je rječ isključivo o obračunu između dvije najjače stranke u RS-u odnosno o pripremi za izbornu utrku koja slijedi 2014.

Odlučivanje o smjeni dužnosnika SDS-a trebalo bi se naći na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma parlamenta BiH zakazanoj za četvrtak.

Ukoliko Zastupnički dom podupre zahtjev SNSD-a o njemu još mora odlučiti Dom naroda.

Protivljenje smjeni kadrova SDS-a izrijekom je za sada iskazala tek Stranka demokratske akcije (SDA) koja je ocijenila kako su to besmisleni postupci u situaciji u kojoj je Vijeću ministara ostala tek godina mandata.

(Hina) xrmav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙