FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 25. listopada

Autor: vlar
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 25. listopada:

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sastanak ministara znanosti zemalja zapadnoga Balkana na kojemu će biti potpisana Regionalna strategija istraživanja i razvoja za inovacije. Organizatori sastanka su hrvatsko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Svjetska banka, Vijeće za regionalnu suradnju i Europska komisija. Strategiju će, uz ministra Željka Jovanovića, potpisati ministri znanosti Lindita Nikolla (Albanija), Sredoje Nović (Bosna i Hercegovina), Rame Buja (Kosovo), Spiro Ristovski (Makedonija), Sanja Vlahović (Crna Gora) i Tomislav Jovanović (Srbija). Ministri će zasjedati u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) gdje će im domaćin biti predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić. Potpisivanje strategije predviđeno je u 13,15 sati, a događaj će biti otvoren za medije. Nakon potpisivanja strategije svi sudionici dat će izjavu za medije.

ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na redovitoj će sjednicu raspraviti izvješća o poslovanju zdravstvenih ustanova od 1. do 6. mjeseca ove godine, izvješće o plaćenim troškovima liječenja u inozemstvu, prijedlog za donošenje Odluke o izboru pripravnika –doktora medicine za koje će se provesti financiranje pripravničkog staža nakon provedenog Javnog natječaja u 2013. godini, prijedlog za donošenje Odluke o izmjeni plana nabave Zavoda za 2013. godinu i dr.

Najvažnije odluke sa sjednice bit će predstavljene na konferenciji za novinare poslije sjednice. Na konferenciji će biti predstavljen i novi moderno dizajniran web portal HZZO-a, a bit će riječi i o stupanju na snagu europske Direktive o prekograničnom kretanju pacijenata i njezinu značenju. HZZO je odabran kao Nacionalna kontaktna točka sa zadaćom da pacijentima iz Hrvatske i drugih zemalja pruža informacije o zdravstvenom sustavu Hrvatske (13,30 sati, prostorije Direkcije HZZO-a, Margaretska 3).

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici Dubrava ministar zdravlja Rajko Ostojić pustit će u rad novi uređaj za izvantjelesno razbijanje bubrežnih kamenaca Litotriptor ESWL, sofisticirani uređaj na principu udarnih valova, čime je potreba za otvorenim kirurškim zahvatima svedena na najmanju moguću mjeru. Investicija je vrijedna 7 milijuna kuna i financirana je sredstvima Ministarstva zdravlja (10,30 sati, KB Dubrava, Odjel urologije, Avenija Gojka Šuška 6; u 10,50 sati izjava za medije).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙