FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 12. listopada

Autor: dber
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 12. listopada:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu u Uredu predsjednika Republike (11 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a pozvao je građane na prikupljanje knjiga i osnivanje Memorijalne knjižnice "Boris Šprem" jer je Šprem, dok je bio predsjednik Gradske skupštine, u Staroj gradskoj vijećnici osnovao knjižnicu s oko dvije tisuće naslova koja je, nakon što je napustio dužnost, nažalost, zamrla (13 sati, Profil Mozaik, Bogovićeva 7).

ZAGREB - Pokazna vježba "Motel Plitvice 2013" u okviru Pripreme evakuacije u slučaju nuklearne nesreće održat će se u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba (UHS) kako bi se mogla provjeriti i prikazati komunikacija između različitih razina hitnih službi, zatim kontrolne točke, dekontaminacija i medicinska pomoć te prijem, registracija i opskrba evakuiranog stanovništva. Na vježbi sudjeluje ukupno 80 sudionika iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Policijske uprave Zagrebačke, zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog radioamaterskog saveza, Carinske uprave i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (8,15 sati, Motel Plitvice - zagrebačka zaobilaznica).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "U Hrvatskoj nedovoljno razvijena svijest o važnosti volontiranja". Svijest o važnosti volontiranja u Hrvatskoj nije dovoljno razvijena, ono se uglavnom ne promiče kroz obrazovni sustav, a vještine koje volonteri steknu tržište rada dovoljno ne prepoznaje, upozoravaju iz Hrvatske mreže volonterskih centara, volonteri i stručnjaci koji se bave tom temom. Prema izvješću Ministarstva socijalne politike i mladih za 2012. godinu u Hrvatskoj je 446 neprofitnih organizacija (udruga, ustanova, vjerskih zajednica...) u svoj rad uključilo 19 i pol tisuća volontera i volonterki koji su im poklonili oko 1,22 milijuna volonterskih sati.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Andrej Matijašević

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙