FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 13. listopada

Autor: iluc
ZAGREB, 12. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 13. listopada.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Zoološki vrt grada Zagreba predstavit će posjetiteljima ugrožene divlje vrste s popisa Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES) te predmete od pojedinih rijetkih i ugroženih divljih vrsta (10,30 - 12,30 sati). Cilj predstavljanja je podizanje svijesti građana o neprihvatljivosti trgovanja divljim vrstama, te sprečavanje unosa krijumčarenih životinjskih i biljnih vrsta koje su pod zaštitom CITES-a. Pomoćnik ministra Nenad Strizrep dat će izjavu za medije na temu prekograničnog prometa i trgovanja divljim vrstama (glavni prilaz bazenu s morskim lavovima i ugostiteljskom objektu u ZOO vrtu, 11 sati).

ZAGREB - Hina će objaviti anketu o odnosu Crkve i države, koji se u javnosti sve češće predstavlja verbalnim sukobima između ta dva ključna subjekta moći u Hrvatskoj. Deset istaknutih poznavatelja u anketi Hine različito ocjenjuje te odnose, pri čemu su oblikovali dva opća stajališta. Prvi je da vlast ne uvažava kršćanski svjetonazor koji gaji većina građana Hrvatske, a drugi da sukobi nastaju na višim razinama zbog borbe crkvene hijerarhije za očuvanje privilegija koje je stekla kod 'hadezeove' vlasti. Autor teksta je Ivo Lučić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Tomislav Rubić

popodne/navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xiluc yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙