FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi blago ojačali, Dioki najveći dobitnik

Autor: scvi
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Najveća dobitnica u današnjem, prilično mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi dionica je Diokija, čija je cijena ojačala gotovo 17 posto, no to nije bilo dovoljno da se Crobexi znatnije oporave; bilježe tek blagi plus.

Crobex indeks bio je oko 12,00 sati u plusu 0,16 posto, na 1.759 bodova, a Crobex10 0,06 posto, na 996 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 2,4 milijuna kuna, što je otprilike 400.000 kuna više nego jučer u ovo doba.

„Crobexi su danas u blagom plusu, no uz slabašan promet. Najveći promet ostvaren je dionicom Atlantic grupe, dok je najveća dobitnica bila dionica Diokija. Kako ustvari i dalje nema poticajnih vijesti, ni indeksi nemaju snage za oporavak“, ističe Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom Atlantic grupe do podneva je ostvareno 445.500 kuna prometa, a cijena joj je ojačala 0,4 posto, na 633 kune.

Slijedi dionica Diokija, sa 444.500 kuna prometa. Cijena joj je skočila 16,74 posto, na 7,74 kune, pa je najveća današnja dobitnica.

Kako Hina doznaje od povjerenika za predstečajnu nagodbu u Diokiju i Dini Mladena Janiške, za kupnju Dioki grupe koja uz Dinu ima još četiri tvrtke u svome sastavu, zainteresirano je nekoliko mogućih strateških partnera, a u roku od dva tjedna očekuju se konkretnije ponude.

Janiška zasad ne može reći o kojim se ulagačima radi, jer se mora poštivati procedura te je dodao da se u roku od dva tjedna očekuje otvaranje stečaja u Diokiju.

U mirnom trgovanju, nešto veći promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 364,4 tisuća kuna. Cijena joj je oslabila 0,55 posto, na 170,38 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙