FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 24. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 24. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Vlada će na sjednici, među ostalim, razmatrati prijedlog zaključka o prihvaćanju Zajedničke deklaracije o stvaranju Jadranskog plinskog koridora između Hrvatske, Mađarske i Ukrajine. Na dnevnom redu također će se naći niz izmjena i dopuna zakona - o javnoj nabavi, stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje, potrošačkom kreditiranju, fiskalnoj odgovornosti, državnim potporama. Ministri će raspravljati i o prijedlogu odluke o donošenju smjernica politike državnih potpora za razdoblje od 2014. do 2016. te o davanju suglasnosti društvu Croatia Airlines za sklapanje ugovora o kreditu s Privrednom bankom Zagreb, u svrhu reprograma dugoročnog deviznog kredita kod te banke (9,30 sati, Banski dvori).

VELIKA GORICA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe d.o.o. (11 sati).

ZAGREB - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na otvaranju konferencije Ilga-Europe, krovne organizacije LGBTI zajednice u Europi koja okuplja 355 organizacija civilnog društva iz 44 države (9,30 sati, Hotel Sheraton).

ZAGREB - Na suđenju bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću, kojemu se zbog "poštenog suđenja" sudi zajedno s bivšim tajnikom NK Karlovca Nevenom Šprajcerom trebao bi svjedočiti donedavni izbornik nogometne reprezentacije Igor Štimac. Na klupi za svjedoke očekuju se i povjerenik za suce prve nogometne lige Ivan Peraić, dioničar Hajduka Jozo Andabak i bivši dužnosnik tog kluba Fredi Fiorentini. Širića se tereti da je za 15 tisuća eura koje je navodno primio od Šprajcera osigurao "pošteno" suđenje NK Karlovcu, ali i da je iz istog razloga krajem 2011. dobio 30 tisuća eura od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša koji je u tom slučaju preuzeo ulogu prikrivenog Uskokovog istražitelja (9 sati, Županijski sud u Zagrebu).

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizira javnu raspravu o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta te, u kontekstu važnog nacionalnog pitanja, o sadašnjem i budućem položaju toga grada (12 sati, Europski dom).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će biti riječi o izdvajanju podružnica Zagrebačkog holdinga, zbog čega su sindikati i neke udruge civilnog društva najavili prosvjed ispred Skupštine (8,30 sati). Zastupnici će, među ostalim, raspravljati o radu zagrebačkog gradonačelnika u prvih šest mjeseci ove godine te o prijedlogu odluke o građevinskom zemljištu i utvrđivanju tržišne vrijednosti nekretnina (9 sati, Stara gradska vijećnica).

ZADAR - Tradicionalno godišnje okupljanje turističkih djelatnika, dvodnevni Dani hrvatskog turizma, počinju u Zadru 13. hrvatskim turističkim forumom s okruglim stolom na temu turizma i globalne ekonomske krize. Na Danima se očekuju oko dvije tisuće domaćih i stranih sudionika. Na brojnim skupovima, radionicama i sastancima strukovnih udruga razmatrat će se rezultati ove i planovi za iduću turističku godinu, kao i druge aktualnosti iz turističkog sektora, a najboljim pojedincima, tvrtkama, institucijama i destinacijama dodijelit će godišnje turističke nagrade. Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednica, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore (11,30 otvaranje DHT-a i Hrvatski turistički forum).

ZAGREB - Susret 3. kola B skupine Europske lige Dinamo - PSV (21 sat, stadion Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙