FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Probni let Airbusa A319 nove tvrtke "Air Serbia"

Autor: vili
BEOGRAD, 23. listopada 2013. (Hina) - Prvi zrakopolov novoutemeljene srbijanske aviokompanije „Air Serbia“ u srijedu je izveo svoj probni let od Beograda do Niša i natrag, prije nego u subotu i službeno poleti na prvi promidžbeno-komercijalni let Beograd-Abu Dabi.

AirBus A319 "Air Serbie" uzletio je iz beogradske zračne luke "Nikola Tesla", a u zraku su mu se pridružila dva MIG-a 29 i jedan "super galeb G 4" srbijanske vojske, koji su tijekom promotivnog leta istodobno izveli vježbu presretanja i praćenja civilnog zrakoplova.

Tvrtku "Air Serbia" su ugovorom o strateškom parnerstvu 1. srpnja ove godine osnovale srbijanska vlada i nacionalna zrakoplovna komapnija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad".

Potpisivanje tog ugovora simbolično je označilo i kraj nakadašnjeg Jugoslavenskog Aerotransporta (JAT), a potom JAT Airwaysa, koji nakon 66 godina prestaje postojati osnutkom tvrtka "Air Serbia".

“Novi brand Air Srbija bit će raskid s prošlošću, ali ne i raskid s tradicijom. Air Serbia bit će najsigurniji prijevoznik”, istaknuo je prvi čovjek Etihada James Hogan prigodom potpisivanja strateškog parnerstva i poručio da je "Etihad" opredijeljen da Beograd pretvori u zračno čvorište čitavog Balkana.

On je najavio uvođenje u flotu 10 novih aviona Airbus A319, te plan da i oni u naredne tri godine budu zamijenjeni još modernijim zrakoplovima Boing 737.

Beograd očekuje da će "Air Srbija" posati najmoćnija i najsigurnija kompanija u zemljama okruženja s oko 100 milijuna stanovnika.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙