FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 22. listopada

Autor: spar
ZAGREB, 22. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 22. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će Povelju Republike Hrvatske Kazalištu slijepih i slabovidnih "Novi život", za izniman doprinos u višegodišnjoj promociji jedinstvene kazališne i dramske umjetnosti slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj i u svijetu, a u prigodi 65. godišnjice osnivanja i uspješnog djelovanja. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića. (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o kaznenom postupku (ZKP), kojima se, uz ostalo, utvrđuje da Državno odvjetništvo RH (DORH) optužnicu mora podnijeti najkasnije dva i pol mjeseca nakon završetka istrage ili odustati od kaznenog progona. Predloženo je da DORH mora u roku od 15 dana optužiti okrivljenika ili odustati od kaznenog progona, dok u složenim predmetima taj rok iznosi 30 dana. Ti rokovi mogu biti produljeni za 15 dana, odnosno u složenim predmetima za 30 dana. To je tek jedna u nizu predloženih izmjena ZKP-a koje je Ministarstvo pravosuđa izradilo nakon što je Ustavni sud u srpnju djelomično ili u cijelosti ukinuo 43 odredbe tog zakona, kako bi se oštećenicima i okrivljenicima osigurala viša razina pravne zaštite, a tužiteljstvu učinkovitiji alati za rad. Predložene zakonske izmjene, koje su usklađene sa zakonodavstvom EU, pred Saborom su u prvom čitanju. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica odbora za obranu (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana S. Radića, Trg Svetog Marka 6). Na dnevnom redu je, uz ostalo, Godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava, provođenju kadrovske politike i ukupnom stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske za prošlu godinu, s izvješćem o stanju obrambenih priprema u Republici Hrvatskoj za prošlu godinu.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na temu ''Kukuriku koalicija pozobala radnička prava - osvrt na prijedlog izrade novog Zakona o radu'' na kojoj će govoriti Boris Kunst, predsjednik HDZ-ova Odbora za rad i Josip Bilaver, predsjednik Mladeži HDZ-a i podpredsjednik HDZ-ova Odbora za rad. (11 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HNS-a o Prijedlogu zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske. Govorit će saborski zastupnici HNS-a Jozo Radoš i Nada Turina-Đurić (12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrkor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙