FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 9. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 8. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska za srijedu, 9. listopada.

ZAGREB - U prigodi obilježavanja Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović će uručiti odlikovanja te se obratiti odlikovanima i nazočnima na svečanosti (10 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministarstvo socijalne politike i mladih organizira okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o socijalnoj skrbi u okviru savjetovanja sa zainteresiranom javnosti. Očekuje se da će na skupu, među ostalim, sudjelovati predstavnici ustanova socijalne skrbi, strukovnih udruga, vladinih ureda i organizacija civilnog društva (12,30 sati, prostorije Ministarstva, 11 kat - velika dvorana, Savska cesta 66).

ZAGREB - Zakon o radu - tema je okruglog stola koji organiziraju Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Najavljeno je da će se o zakonu o radu razgovarati s predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a predstavnici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) govorit će o primjerima zakona o radu nekih od zemalja članica Europske unije. Cilj okruglog stola je putem interaktivne debate razmijeniti mišljenja o prijedlogu novog zakonu o radu, koji je usklađen prema Europskim direktivama, prije njegova donošenja u Hrvatskom saboru. Organizatori su najavili i da će na okruglom stolu sudjelovati ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, pomoćnica ministra Marina Kasunić-Peris, glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić, glavni direktor HUP-a Davor Majetić, potpredsjednica HGK Zdenka Peternel, predstavnici EGSO-a Christa Schweng i Almeida Freire te brojni drugi stručnjaci, predstavnici državne vlasti i gospodarskih asocijacija (12 sati, prostorije HOK-a, Ilica 49/II).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙