FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba nije odlučila ide li na međunarodnu konferenciju

Autor: akoz
WASHINGTON, 18. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Sirijska oporbena koalicija još nije odlučila hoće li sudjelovati na dugo odgađanoj međunarodnoj konferenciji o okončanju građanskog rata u Siriji, rekao je u petak predstavnik koalicije.

Najib Ghadbian rekao je da se važna sastavnica koalicije izjasnila protiv sudjelovanja ali je dodao da bi drugi članovi krovne organzacaije ipak mogli odlučiti otići na konferenciju uz pretpostavku da tamo nije sirijski predsjednik Bašar al-Asad.

"U koaliciji još nismo donijeli odluku treba li ići no dogovorili smo se oko određenih determinanti što je nama prihvatljivo za odlazak u Ženevu, uključujući i našu pretpostavku da Asad nije dio procesa", rekao je Ghadbian na washingtonskom sveučilištu John Hopkins.

Agencija AFP nedavno je prenijela izjavu Georgea Sabre, predsjednika Sirijskog nacionalnog vijeća, najveće skupine u oporbenoj koaliciji, da vijeće neće sudjelovati u razgovorima te da ne misli da će oni bilo šta ponuditi Sirijcima.

Ghadbian je, međutim, rekao da je svrha konferencije ostvariti demokratsku tranziciju u Siriji a mnogi članovi oporbe misle da bi ona mogla biti prilika ako se ispravno postavi.

"Ako postoje uvjeti da bude uspješna, trebamo ići", rekao je. "Mi želimo okončati ovaj sukob".

Ghadbian je rekao da nije upoznat da je određen bilo kakav datum održavanja konferencije.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙