FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko-kninski HDZ: Vlada treba dati ostavku

Autor: jdev
ŠIBENIK, 17. listopada 2013. (Hina) - Čelnici šibensko-kninskog HDZ-a ocijenili su kako Vlada premijera Zorana Milanovića nije učinila ništa za hrvatske građane, da nema novih radnih mjesta ni novih investicija što društvo vodi u kolaps, te su pozvali na ostavku i prijevremene parlamentarne izbore.

Na konferenciji za novinare naslovljenoj "Što je stvarni cilj Linićeve represije", šibensko-kninslo HDZ-ovci zaključili su kako su novi izbori 'jedini izlaz iz agonije u kojoj se zemlja danas nalazi'.

Predsjednik HDZ-ova povjerenstva za financije Josip Begonja ustvrdio je kako ministar financija Slavko Linić, najavama o blokadi poreznih obveznika s dugovanjem većim od dvije tisuće kuna, "samo demonstrira svoju moć", a da je jedina posljedica tih mjera zatvaranje malih obrta, trgovina, slastičarnica i malih hotela.

Te su pravne subjekte porezni inspektori zatvarali usred sezone, što nikako nije bilo najbolje rješenje, dodao je.

No, kazao je Begonja, u svojim akcijama inspektori nisu obilazili 'velike ribe', a sveukupno se, pak, u javnosti stvorio dojam kao da nitko nikad u Hrvatskoj za porez nije platio niti kune, te kako su krivci za loše stanje u gospodarstvu samo mali privrednici.

Begonja je također rekao da Linićev "stup srama, na koji je pribio sve neplatiše poreza", nije polučio nikakav efekt, niti je itko zbog poreznog duga snosio ozbiljnije sankcije.

Dopredsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Nediljko Dujić kazao je kako su mjere ministra financija samo dodatni porezni nameti, koji će imati dugoročne štetne posljedice.

Nema novih radnih mjesta, nema novih investicija, a sve to društvo vodi samo u veći kolaps, zaključio je Dujić.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i tajnik županijskog odbora HDZ-a Tomislav Vrdoljak

(Hina) xjdev ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙