FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku uskoro 'pametna' ulična rasvjeta

Autor: jdev
ŠIBENIK , 11. listopada 2013. (Hina) - Glavne šibenske ulice uskoro bi trebala osvjetljavati tzv. pametna rasvjeta, kroz projekt modernizacije javne rasvjete po modelu energetske učinkovitosti, za provedbu kojega je Grad Šibenik od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio oko 931 tisuća kuna.

Fond je na taj način gradski projekt podržao sa 40 posto njegove vrijednosti, budući da je ukupna vrijednost projekta oko 2,32 milijuna kuna.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio je danas kako će dodijeljen novac biti od velike koristi u postavljanju tzv. pametne rasvjete koja će polučiti velike uštede energije.

Njegov zamjenik Danijel Mileta kazao je kako će 608 postojećih rasvjetnih tijela biti zamijenjena natrij-rasvjetom u glavnim gradskim ulicama - Ulici Kralja Zvonimira do Poljane, u Ulici Stjepana Radića od Poljane do Vidika, Ulici Ivana bana Josipa Jelačića, Obali Palih omladinaca, Obali dr. Franje Tuđmana, Ulici Antuna Mihanovića, na potezu od naslja Brodarica do magistrale D8, te u Bosanskoj ulici i Ulici 8. dalmatinske udarne brigade na Vidicima.

Osim Šibenika, još su 93 ponuditelja iz Hrvatske ostvarila pravo zajedničkog financiranja projekta energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti, od čega iz Šibensko-kninske županije Grad Vodice te općine Primošten i Tribunj.

(Hina) xjdev ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙