FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina specijalcima protiv prosvjeda žrtava poplava

Autor: vkla
PEKING, 16. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Vlasti u istočnoj Kini pozvale su u srijedu specijalne policijske odrede za suzbijanje nereda kako bi spriječile protuvladine prosvjede u kojima su se dan ranije sukobili policija i tisuće ljudi, žrtve "poplava stoljeća".

U utorak su se stanovnici Yuyaoa okupili ispred sjedišta mjesnih vlasti, optužujući gradske čelnike za neprimjerenu i neučinkoviti pomoć žrtvama poplava te zahtjevajući ostavku gradonačelnika i sekretara Komunističke partije.

"Oštro osuđujemo sramotno ponašanje policije i odreda za suzbijanje nereda koji su našli izliku da pretuku ljude", objavio je jedan bloger na Sina Weibo, kineskoj imačici Twittera.

U srijedu ujutro brojne policijske snage raspoređene su po gradu koji broji milijun stanovnika, o čemu svjedoče fotografije s poprišta kineskih udruga za ljudska prava.

Partijski dužnosnici negiraju optužbe da nisu ništa poduzele u slučaju poplava, a državni mediji pozivaju na smirivanje nereda u spomenutom gradu u blizini obale Istočnog kineskog mora u provinciji Zheijang.

Nakon tajfuna Fitow koji je pogodio istok Kine, 70 posto grada Yuyaoa je poplavljeno uslijed najobilnijih kiša u proteklom stoljeću. Čak 800.000 stanovika teško je pogođeno tim poplavama, a šteta se procjenjuje na sedam milijardi yuana (1,15 milijardi dolara).

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙