FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 16. listopada

Autor: jnah
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 16. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku zasjedanja raspraviti pokretanje procedure ustavnih promjena, na prijedlog 46 zastupnika SDP-a, koji predlažu da se ustavom onemogući zastarjevanje politički motiviranih ubojstava. Taj je prijedlog SDP u saborsku proceduru uputio još prije ljeta, no s njime se nisu suglasile druge stranke vladajuće koalicije pa je Vlada prošlog tjedna izišla s novim usuglašenim prijedlogom po kojem bi se ukinula mogućnost zastare za sva teška ubojstva, a ne samo za politički motivirana. Većina u Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav podržala je prijedlog da se pristupi ustavnim promjenama. Za formalno pokretanje ustavnih promjena potrebna kvalificirana većina odnosno glasovi 76 zastupnika (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

KNIN - Ministar zdravlja Rajko Ostojić će u povodu Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, posjetiti Odjel za produženo liječenje s palijativnom skrbi kninske bolnice "Hrvatski ponos“ (10,45 sati, Svetoslava Suronje). Odjel za produženo liječenje s palijativnom skrbi sastoji se od 116 kreveta i zadovoljava potrebe pacijenata iz Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. (11,20 sati izjave za medije ministra Ostojića i sanacijske upraviteljice bolnice Antonele Karačić).

PAZIN - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović održat će radni sastanak s pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem i istarskim županom Valterom Flegom (10 sati, zgrada Gradske uprave, Ulica Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10). Razgovarat će o stanju u sustavu gospodarenja otpadom u Istri. Na sastanku će sudjelovati i predsjednik Uprave pazinske komunalne tvrtke "Usluga d.o.o" Dragan Šipraka, direktorica "Kaštijun d.o.o." Vesna Dukić i direktor pulske komunalne tvrtke "Herculanea" Igor Stari. Nakon radnog sastanka ministar Zmajlović obići će odlagalište Jelenčići V komunalne tvrtke "Usluga d.o.o." iz Pazina (11 sati). Nakon što inspekcija Ministarstva obavi nadzor te ako se utvrdi da su ispunjeni zakonski uvjeti, obustavit će se daljnji postupak po rješenju Inspekcije, kojim je određena zabrana odlaganja otpada na lokaciji Jelenčići V od 15. listopada ove godine. Nakon obilaska odlagališta u 11,15 sati bit će izjave za medije.

RIJEKA - Inauguracijska konferencija novoutemeljenog Centra za napredne studije jugoistočne Europe otvorit će se u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Centar je osnovan kao mjesto razmjene ideja i okupljanja studenata i znanstvenika jugoistočne Europe, kako bi se odgovorilo najnovijim ekonomskim i političkim izazovima na globalnoj razini. Najavljeno je sudjelovanje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić (18 sati, Trg braće Mažuranića 10).

BOL NA BRAČU - Svečano otvorenje međunarodnog kongresa gorskih službi spašavanja IKAR CISA 2013., koji će okupiti 500 sudionika iz cijeloga svijeta (19 sati, hotel Elaphusa, Put Zlatnog rata 46). Glavna tema skupa bit će korištenje helikoptera u spašavanju na nepristupačnim područjima. Domaćin ovogodišnje konferencije je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), a skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike. Kongres međunarodne asocijacije gorskih službi spašavanja IKAR CISA traje do 19. listopada.

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a o temi "Hrvatske autoceste – restrukturiranje umjesto monetizacije" (11 sati, Zrinjevac 17/I). O tome zašto monetizacija na 50 godina nije isplativa za Hrvatsku, govorit će predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, Vladimir Ferdelji i ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod na temu "Neplaćanje štrajka u školstvu i plaćanje štrajka u zdravstvu" (12 sati, Petrinjska 59a/I). Na konferenciji će govoriti predsjednik sindikata "Preporod" Željko Stipić.

ZAGREB - Konferencija za novinare rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša (11 sati, mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14). Tema konferencije je vezana uz 1. redovitu sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2013./2014., koja će se održati isti dan poslijepodne. Rektor Bjeliš i prorektori izvijestit će i o financijskoj situaciji Sveučilišta u Zagrebu te o tijeku rasprave članova Senata o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

ZAGREB - Redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koje će pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića trajati do 18. listopada (9 sati, zgrada HBK, Ksaverska cesta 12a). Početak zasjedanja otvoren je za medije.

ZAGREB - Svečano otvorenje Stručno znanstvenog skupa "Sretna djeca - Dijete u različitosti izazova" (9 sati, Glavna dvorana Školske knjige, Masarykova 28). Skup organizira Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn Studio "Tanay" u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta RH. Cilj znanstvenog skupa je pridonijeti edukaciji odgojitelja u dječjim vrtićima i učitelja u ustanovama za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙