FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko Gradsko vijeće bez rasprave o dvojezičnosti u Vukovaru

Autor: ivuc
OSIJEK, 25. rujna 2013.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu HSP dr. Ante Starčević (HSP-AS) za raspravom i donošenjem zaključka o uvođenju dvojezičnih ćiriličnih natpisa u Vukovaru.

Vijećnik ove stranke Mario Galić na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća predložio da se na dnevni red uvrsti rasprava o toj temi i donese zaključak kojim Gradsko vijeće Osijeka osuđuje sve odluke i metode koje narušavaju simboliku Vukovara kao grada-heroja, te podupire Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara u moratoriju na primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, vezano za postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Prijedlog je podupro vijećnik HDSSB-a Krešimir Bubalo, ocijenivši kako treba progovoriti o događanjima u Vukovaru i potezima hrvatske Vlade, dok su vijećnici Hrvatskih laburista (HL) Jaroslav Pecnik te HDZ-a Damir Kramarić ocijenili da se o tome treba raspravljati u vijećnici grada Vukovara ili u Hrvatskom saboru.

Budući da je od 36 vijećnika inicijativu podržalo samo 14 vijećnika HDSSB-a i HSP-AS prijedlog nije uvršten na dnevni red, a vijećnik Galić u znak prosvjeda napustio je sjednicu.

Odgovarajući na upite vijećnika što je s 25 pisama namjera o ulaganjima u poslovnu zonu Nemetin koje je zaprimila bivša Gradska uprava, gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je da su se nakon raspisivanja natječaja javile dvije tvrtke. Dodao je kako nedavni razgovori s indonezijskim i češkim ulagačima pokazuju da ima interesa za ulaganjem u tu zonu, ali je to tek početak ozbiljnog posla.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙