FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku kreće POS

Autor: jdev
ŠIBENIK, 16. rujna 2013. (Hina) - U Šibeniku, nakon gotovo šest godina, ponovno kreće izgradnja stanova po programu Poticane stanogradnje (POS), izvijestio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Radna skupinu na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, već je pripremila projekt - odnosno potpisivanje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture za objekte koji će se graditi po programu POS-a, rekao je Burić na konferenciji za novinare.

Prošlog je tjedna potpisan ugovor s investitorima, tvrtkama Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koje će u gradskoj četvrti Meterize izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za stanare POS-a, a dio za tržište.

S Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje po POS-ovom modelu na drugoj lokaciji na Meterizama, nedaleko od zgrade osnovne škole, te da se POS realizira na novoj lokaciji, dodao je.

Ispunjava se još jedno predizborno obećanje, a kada su mlade obitelji u pitanju, ono ima još veću važnost, naglasio je gradonačelnik Burić. Istaknuo je i važnost ulaganje u komunalnu infrastrukturu i urbaniziranje Šibenika te najavio još ovakvih projekata, kako bi se Šibenik 'probudio'.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta rekao je da je projekt POS-a pomaknut s mrtve točke, a gradska vlast nastavlja s pripremom dokumentacije. Prva teška mehanizacija na teren bi trebala izaći do kraja sljedećeg ljeta, a po potrebi će se i proširiti lista reda prvenstva zainteresiranih građana, najavio je Mileta.

Investitori su vlasnici zemljišta u obuhvatu PUP Meterize, na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.

Kako je zemljište komunalno neopremljeno te je potrebno izgraditi pristupnu prometnicu u zahvatu, a po potrebi dijelom komunalnu infrastrukturu izvan zahvata prometnice (kolektor za otpadne vode), to su investitori ugovorom preuzeli obvezu izgradnje javne prometnice s pripadajućim sadržajima.

Na pročišćenoj listi reda prvenstva za POS u ovom je trenutku 128 prijavljenih zainteresiranih garđana, a Grad Šibenik će provesti i dopunski natječaj.

(Hina) xjdev ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙