FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru plakati "Pinjokio" protiv predsjednika Gradskog vijeća Pinjuha

Autor: gvin
VUKOVAR, 25. rujna 2013. (Hina) - Na nekoliko mjesta u Vukovaru danas su polijepljeni plakati sa slikom predsjednika Gradskog vijeća Željka Pinjuha na kojoj ima izrazito izdužen nos i na kojima ga se naziva „Pinjokio“.

„Naravno da sam to prijavio policiji. Štoviše, rekao sam im i da znam tko ih je lijepio i tko je nalogodavac“, izjavio je za Hinu Pinjuh te dodao da je od policije dobio odgovor da će počinitelji biti otkriveni.

Plakati su se u Vukovaru pojavili dva dana prije prve radne sjednice vukovarskoga Gradskog vijeća, najavljene za petak, kojoj će predsjedati upravo Pinjuh.

Željka Pinjuha, tada predsjednika Gradskog odbora SDP-a, krajem kolovoza poduprli su predsjednici vukovarskoga HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića te je izabran za predsjednika Gradskog vijeća. Bio je to treći i zakonski posljednji pokušaj za konstituiranje Gradskog vijeća. Prihvaćajući dužnost, Pinjuh je omogućio HDZ-u i HSP-u dr. Ante Starčevića da dobiju prevlast u vukovarskome Gradskom vijeću u kojem je koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčevića imala 12 mandata, koliko i SDP i SDSS.

Pinjuha je na dužnosti predsjednika Gradskog odbora SDP-a zamijenio obnašatelj te dužnosti Goran Bošnjak.

Iako je u nekim medijima objavljeno da je Pinjuh na zadnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a izbačen iz stranke, on o tome još nije dobio pisanu odluku.

„Još nisam dobio nikakvu službenu obavijest da sam isključen iz stranke“, izjavio je Pinjuh te dodao kako nikada ništa nije radio mimo interesa SDP-a.

„Kada dobijem pisanu obavijest o isključenju, obratit ću se javnosti i reći svoja stajališta o ukupnoj situaciji u Vukovaru“, rekao je Pinjuh.

(Hina) xgvin yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙