FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mrak-Taritaš: u vezi sporne gradnje na Kenđiji najprije definirati granicu

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. rujna 2013.(Hina) - Ministrica graditeljstva i zaštite okoliša Anka Mrak Taritaš izjavila je danas da će Hrvatska na svim dijelovima svojega teritorija djelovati prema bespravnoj gradnji, pa tako i na području Kenđije u Baranji, uz granicu sa Srbijom, gdje se, prema tvrdnjama Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH), nelegalno grade vikendice srbijanskih vlasnika, no prvo treba utvrditi granicu i provjeriti stanje u katastru i gruntovnici.

Tijekom današnjeg sudjelovanja na 4. kongresu hrvatskih arhitekata Mrak-Taritaš je na zamolbu novinara da komentira nedavne tvrdnje predstavnika ZPH-a da na tome području Srbi nelegalno grade vikendice, kazala kako se najprije mora utvrditi je li to hrvatski teritorij i definirati granica, pa ako ima elemenata koji pokazuju da se događa bespravna gradnja, onda će se prema tome i postupati.

Mrak-Taritaš kaže da je čula za taj problem, ali on se javlja i na nekim drugim područjima gdje još postoje rasprave oko granica. U takvim slučajevima mora se razumno postupati i najprije provjeriti stanje u katastru i gruntovnici, kako si Hrvatska, kao država koja je tek ušla u Europsku uniju, ne bi stvarala nove probleme.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙