FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Izjave Mije Farrow da bi njezin 25-godišnji sin Ronan, rođen tijekom veze s Woodyjem Allenom, "mogao biti" sin Franka Sinatre apsurdne su i ne zavređuju komentar, rekao je u četvrtak Allenov glasnogovornik, prenosi BBC. Glumica je u srijedu u razgovoru za Vanity Fair rekla da je slavni pjevač Sinatra bio njezina velika ljubav i da je moguće da je upravo on otac njezina sina Ronana Farrowa. Dosad se smatralo da je Ronan, stipendist međunarodne zaklade Rhodes i aktivist za ljudska prava, biološki sin Mije Farrow i Oscarom nagrađenog redatelja Woodya Allena. Njezine izjave su "toliko fikcionalne i ekstravagantno apsurdne da ih Woody Allen neće komentirati", rekao je njegov glasnogovornik. I Ronan se oglasio na Twitteru: "Slušajte, svi smo mi 'možda' sinovi Franka Sinatre". Sinatra, koji je umro 1998. u 88. godini, i Farrow, zvijezda filma "Rosemaryna beba", bili su u braku od 1966. do 1968., no glumica je rekla da se njihova veza nastavila i nakon razvoda. "Zapravo nikada nismo prekinuli", rekla je Farrow časopisu koji dodaje da nije provedeno utvrđivanje očinstva pomoću DNA.

BUDIMPEŠTA - Studenti i jedan profesor na sveučilištu u južnoj Mađarskoj u četvrtak su skinuli odjeću u razredu kako bi prosvjedovali protiv propisane odjeće koju je uveo predsjednik te institucije. Prosvjed u kojem je sudjelovalo desetak studenata i studentica i njihov instruktor govora na Umjetničkom fakultetu Sveučilišta Kaposvar izazvali su propisi objavljeni ovoga tjedna među kojima i zabrana haljina s predubokim dekolteom, minica, pretjerane šminke te japanki. Neki od studenata su se skinuli do donjeg rublja dok su drugi izgledali potpuno goli na video snimci stavljenoj na lokalni internetski portal vijesti. Studenti su rekli kako namjeravaju u ponedjeljak nastaviti prosvjed nazočeći nastavi u japankama i ručnicima za plažu.

NEW YORK - Amerikanac Irv Gordon prešao je u istom automobilu, crvenom volvu kupljenom 1966., rekordnih tri milijuna milja, objavili su američki mediji. Gordon (74), umirovljeni nastavnik znanstvenih predmeta iz Long Islanda, potvrdio je u NBC-ovoj emisiji Today da je u rujnu premašio brojku od tri milijuna prijeđenih milja (4,8 milijuna kilometara) tijekom putovanja na Aljasku. On je 2002. godine također gostovao u emisiji Today kad je postavio tadašnji svjetski rekord s prijeđenih dva milijuna milja u istom automobilu. Jedanaest godina kasnije, Gordon se i dalje vozi. "To je sjajno. Sad sam se već navikao na rušenje rekorda", rekao je. Njegov automobil, volvo P1800, još uvijek ima originalni motor. "Prvo kupite kvalitetan automobil, a zatim samo slijediti uputstvo za upotrebu", rekao je Gordon objašnjavajući dugovječnost svog automobila. "Ljudi koji su napisali tu knjigu su isti oni koji su napravili automobil", dodao je. Gordon je kupio volva 1966. a za deset godina prešao je 500 tisuća milja budući da je svakodnevno putujući na posao prelazio 125 milja (200 km). Granicu od milijun milja prešao je 1987. a dva milijuna 2002. Upitan kolika je vrijednost njegova rabljenog automobila, Gordon je u šali kazao: "Dajte mi dolar za milju i vozite ga kući!".

VALENCIJA - Dužnosnici španjolskog grada Valencije potvrdili su da je jedan arapski šeik izbjegao kaznu za nelegalno parkiranje jer je njegov osobni automobil bio prevelik da bi ga se premjestilo paukom, prenijeli su lokalni mediji. Gradski zastupnik Miguel Dominguez rekao je da je šeik Hamad bin Hamdan al Nahya iz Abu Dhabija svoj po narudžbi napravljen automobil, poznat i kao Crni pauk, parkirao na trgu ispred gradske vijećnice jer vozilo nije moglo ući u garažu njegova hotela. Dominguez je rekao da šeik Hamad nije dobio kaznu jer nije imao registarske pločice Europske unije, a automobil je prevelik da bi ga pauk premjestio. Šeikovi predstavnici rekli su da je taj "ekskluzivni automobil" bio "izložen" ispred gradske vijećnice u znak "poštovanja" prema gradu Valenciji, prenijeli su mediji.

LOS ANGELES - Porota suda u Los Angelesu jednoglasno je u srijedu donijela odluku da koncertna agencija AEG Live nije odgovorna za smrt legendarnog pop pjevača Michaela Jacksona, čime je odbacila tužbu koju su podnijeli članovi Jacksonove obitelji. Odlukom porote utvrđeno je da liječnik, kojega je AEG Live unajmio za Jacksona, nije bio nesposoban za obavljanje svoje dužnosti. Jacksonova majka Katherine i njegovo troje djece tužili su promotorsku tvrtku zbog pjevačeve smrti u dobi od 50 godina od predoziranja lijekovima u Los Angelesu 2009. Obitelj je tvrdila da je AEG "nesavjesno" unajmio Conrada Murraya za osobnog Jacksonova liječnika, te da je ignorirao znakove o lošem zdravlju pjevača uoči njegove smrti. Murray, koji je brinuo o Jacksonu dok se slavni pjevač pripremao za koncertnu turneju "This Is It", osuđen je 2011. za umorstvo iz nehata jer je propisao lijek propofol koji je usmrtio pop zvijezdu.

CHICAGO - Model za kubističku skulpturu koju je Pablo Picasso donirao gradu Chicagu mogao bi doseći cijenu od 35 milijuna dolara na dražbi sljedećeg mjeseca, što bi bila rekordna cijena za neku Picassovu skulpturu, objavila je aukcijska kuća Christie's. Picasso nikada nije posjetio Chicago ali je tom američkom gradu donirao 15-metarsku čeličnu skulpturu koja je dovršena 1967. godine i nalazi se na Daley Plazi. Slavni španjolski umjetnik je napravio dva modela za skulpturu. Jedan je poslao u Chicago i prema njemu su graditelji sagradili spomenik u punoj veličini, a taj se model sada nalazi u gradskom Umjetničkom institutu. Drugi model, koji je Picasso zadržao za sebe, sada će se ponuditi na prodaju na dražbi u New Yorku 4. studenoga. Dosad je najviša cijena za Picassovu skulpturu postignuta 2007. kad je "Glava žene (Dora Maar)" prodana za 29,1 milijun dolara, navodi Christie's.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙