FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Zagrebački bokci" i ove jeseni pomažu siromašne

Autor: mbuj
ZAGREB, 29. rujna 2013. (Hina) - Udruga "Zagrebački bokci" i ove jeseni brine za siromašne Zagrepčanke i Zagrepčane te im daruje drva za ogrjev, odjeću, kućanske aparate, voće, povrće, ribu i dr.

Predsjednik udruge Josip Nevenko Krznarić rekao je Hini da su sugrađanima već podijelili drva za ogrjev koja su članovi udruge skupili za nedavnog nevremena u Zagrebu, a koje je narezao "Zrinjevac". "Bokci" su uputili apel Hrvatskim šumama da im i ove godine, kao i lani i preklani, osiguraju što više drva drva za ogrjev, jer si to puno umirovljenika i ljudi koji su ostali bez posla ne može priuštiti, kaže Krznarić.

Također je apelirao na tvrtke i građane da udruzi daruju stari papir od čije prodaje "Bokci" financiraju svoje djelovanje.

Najavio je berbu jabuka u Ivancu kod Zaprešića, a potom i podjelu tri do četiri tone toga voća. Već su podijelili oko 200 kilograma jabuka, a planiraju i prodaju jabuka po cijeni od dvije kune za kilogram onima koji ih ipak mogu kupiti, ali nemaju dovoljno novca za kupovinu na tržnicama i u trgovinama.

Udruga redovito u oktogonu u Dugavama dijeli voće, povrće i ribe potrebitim sugrađanima, kaže Krznarić. U prostorima udruge na zagrebačkom Prisavlju 10 imaju i nekoliko perilica rublja i odjeću koje su spremni darovati.

Članovi udruge na poziv građana dolaze u njihove stanove po namještaj i odjeću koju oni više ne trebaju te ih dijele siromašnima. "Bokci" apeliraju na građane da si sami organiziraju prijevoz ili da njima plate gorivo, jer nemaju novca za besplatan prijevoz.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙