FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukob državnog odvjetnika i ravnatelja policije u BiH

Autor: zkre
SARAJEVO, 26. rujna 2013. (Hina) - Glavni državni odvjetnik u BiH Goran Salihović optužio je u četvrtak ravnatelja državne policijske agencije (SIPA) Gorana Zupca da vrši pritisak na rad državnog odvjetništva i njega osobno kako bi skrenuo pozornost zbog istrage koja se vodi protiv Zupca.

U video poruci objavljenoj na internetskoj stranici Državnog odvjetništva BiH Salihović je neuobičajeno oštro odgovorio na kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio ravnatelj SIPA-e Goran Zubac zbog puštanja na slobodu zastupnika SDA u državnom Parlamentu Šemsudina Mehmedovića kojega se sumnjiči za ratne zločine nad Srbima.

"Iznenađuje prijava direktora SIPA-e Gorana Zupca protiv mene. Pokušava skrenuti pozornost javnosti i Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću zbog predmeta koji se nalaze u radu u Državnog odvjetništva u kojemu se spominje i njegovo ime. Ja poručujem ovom prilikom i njemu i svim građanima BiH da nećemo podleći političkim pritiscima i da mogu računati na Državno odvjetništvo BiH", rekao je Salihović.

Pojasnio je da pritisci na njegov i rad Državnog odvjetništva traju posljednjih pet mjeseci i upozorio da "lažne prijave" predstavljaju kazneno djelo koje će rigorozno istražiti.

Po nalogu ravnatelja SIPA-e Gorana Zupca, sredinom srpnja uhićen je bivši načelnik bošnjačke policije u Tešnju, a sadašnji zastupnik u državnom Parlamentu Šemsudin Mehmedović. Nakon nekoliko sati zadržavanja, pušten je iz pritvora jer odobrenje za njegovo uhićenje nije dalo Državno odvjetništvo. Od tada traje pravi medijski rat između Zupca i Državnog odvjetništva.

U međuvremenu je Državnom odvjetništvu BiH podnesena kaznena prijava protiv ravnatelja policije Gorana Zupca za ratne zločine počinjene tijekom rata nad bošnjačkim civilima.

Srpske političke stranke optužuju glavnog državnog odvjetnika Gorana Salihovića i Državno odvjetništvo da je podleglo bošnjačkim pritiscima te da samo procesuira zločine na srpskoj stzrani i istodobno prikriva bošnjačke zločine u ratu.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙