FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović pozvala BiH na dogovor nužan za približavanje NATO-u

Autor: rmav
SARAJEVO, 23. rujna 2013.(Hina) - Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za diplomaciju Kolinda Grabar-Kitarović pozivala je u ponedjeljak vlasti i političare u Bosni i Hercegovini da poduzmu dodatne napore kako bi riješili probleme koji stoje pred tom zemljom na putu približavanja Sjeveroatlanskom savezu.

Grabar-Kitarović boravila je u dvodnevnom službenom posjetu BiH, a u Sarajevu se sastala s članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te s čelnicima Ministarstva obrane BiH.

Kako je priopćeno nakon sastanka s ministrom obrane Zkerijahom Osmićem, Grabar-Kitarović je prenijela poruku kako je važno da BiH pokaže jedistveno i političku volju ne bi li se riješilo pitanje raspodjele vojne imovine.

Ponovila je kako je to preduvjet za stupanje na snagu ranije odobrenog Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP).

Vojna imovina koja na izričiti zahtjev NATO-a treba biti uknjižena na ime Ministarstva obrane i oružanih snaga BiH još je u neriješenom statusu jer vlasti Republike Srpske traže da se uknjižba provede zajedno s raspodjelom ostale državne imovine koju je sadašnja BiH naslijedila od bivše SR BiH.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙