FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski sud odredio pritvor za člana Greenpeacea

Autor: mhaj
MOSKVA , 26. rujna 2013. (Hina/AFP) - Sud u Murmansku u četvrtak je odredio dvomjesečni pritvor za člana organizacije za zaštitu okoliša Greenpeacea, fotografa Denisa Sinjakova, koji je zajedno s još 29 pripadnika te organizacije optužen za "piratstvo".

"Dvomjesečni pritvor do 24. studenoga. Denis Sinjakov je uhićen", stoji na Twitter računu Greenpeacea. Sinjakov je ranije radio u moskovskom uredu agencije France Presse.

Informaciju je potvrdila i ruska novinska agencija Interfax koja prenosi da je Sinjakov istaknuo kako je samo fotografirao aktivnosti Greenpeacea te da u njima nije sudjelovao. No sud je objasnio kako je odluka o pritvoru donesena jer je fotograf, koji je redovito surađivao s organizacijom Greenpeace često putovao u inozemstvo te postoji opasnost da pobjegne iz Rusije i nastavi s "kriminalnim" aktivnostima.

Trideset članova organizacije optuženih za "piratstvo", što je zločin za koji se može dobiti i do 15 godina zatvora, izašlo je u četvrtak pred ruski sud zbog prosvjeda na naftnoj platformi ruskog Gazproma na Arktiku prošloga tjedna.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙