FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u idući tjedan sajmovi Energetika, Ekotehno i Interprotex

Autor: tper
ZAGREB, 26. rujna 2013. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 1. do 4. listopada održat će se tri specijalizirana sajma - 2. međunarodni sajam energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije Energetika, 7. međunarodni sajam ekotehnologija, zaštite okoliša i komunalne opreme Ekotehno i 11. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine Interprotex, koji će okupiti 156 izlagača iz 26 zemalja.

Spajanjem ova tri sajma, kako ističu sa ZV-a, nastoji se objediniti programe i projekte u području očuvanja, zaštite i unapređivanja okoliša, ljudi i imovine te u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Sajmove prati i bogat stručno popratni program pa će se tako u sklopu sajma Energetike 2. i 3. listopada održati Energetska konferencija na kojoj će se promovirati regionalna tržišna suradnja na području proizvodnje električne energije, povezivanje elektroenergetskih tržišta te šire korištenje obnovljivih izvora energije.

Glavne teme konferencije su konvencionalni izvori energije, energetska učinkovitost u praksi, zakonski okvir u području obnovljivih izvora energije, hrvatsko tržište u novom geopolitičkom okruženju itd.

Sajam Ekotehno namijenjen je proizvođačima i ponuđačima opreme za gospodarenje otpadom i vodama, zaštitom tla i zraka te komunalnih vozila i opreme.

Na sajmu će izlagati najznačajniji hrvatski proizvođači i uvoznici ekotehnologija namijenjenih zbrinjavanju otpada i brizi za okoliš, a održat će se i stručni skup pod nazivom "Otpad je korisna sirovina, a ne smeće".

U sklopu sajma Interprotex održat će se i pokazna vježba Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, čija će ekipa demonstrirati oslobađenje iz vozila pri teškim sudarima.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙