FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: okrugli stol Vladina Ureda za udruge

Autor: ddub
DUBROVNIK, 24. rujna 2013. (Hina) - Vladin Ured za udruge danas je u dubrovačkoj Narodnoj knjižnici organizirao okrugli stol na temu "Kako potaknuti bolju suradnju građana, organizacija civilnog društva i lokalne uprave", u cilju poticanja građana na sudjelovanje u procesu donošenja odluka.

Povod održavanju skupa je obilježavanje Europske godine građana 2013., a uz predstavnike udruga, organizacija civilnog društva i građana na okruglom stolu govorili su i zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković, pročelnica za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje Čagalj te Vesna Lendić Kasalo iz Vladina Ureda za udruge.

Ona je poručila kako je cilj ovakvih okupljanja potaknuti građane na daljnje uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacinalnoj razini.

Na okruglom stolu su predstavljene mogućnosti financiranja projekata u sklopu Programa Europa za građane, za koji je Ured za udruge nacionalna 'kontakt točka'.

Svrha je poticati razvoj aktivnog uključivanja građana davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na jačanju osjećaja europskog idenditeta i pripadnosti Europskoj uniji, kroz razmjenu znanja i iskustva njegovanjem tradicija.

"Želimo prepoznati konkretne probleme na lokalnoj razini te ih pretvoriti u konkretne prijedloge i projekte kako bi mogli konkurirati na natječajima koji će se raspisati u sklopu Programa", poručila je Lendić Kasalo.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙