FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUZ zabrinut zbog štrajka liječnika i medicinskih sestara

Autor: aper
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) izrazila je danas zabrinutost kako će se štrajk sindikata liječnika i medicinskih sestara, koji je najavljen za srijedu, 18. rujna, odraziti na kvalitetu i dostupnost zdravstvenih usluga građanima.

KUZ u otvorenom pismu Ministarstvu zdravlja te Hrvatskom liječničkom sindikatu i Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara upozorava da među građanima vlada neizvjesnost što u vrijeme štrajka mogu očekivati i kako će rješavati svoje zdravstvene probleme, posebice one hitne, često i po život opasne.

U ime građana i brojnog članstva u više od 200 civilnih udruga u zdravstvu KUZ apelira na sve o kojima ovisi uspješno pružanje zdravstvenih usluga da građani dobiju pravovremene informacije na koje usluge mogu računati i na koji način ih mogu koristiti.

Uz puno razumijevanje da uz postojeći deficit u zdravstvu nije jednostavno udovoljiti svim potrebama i zahtjevima, imamo pravo tražiti od svih suprostavljenih strana da provode razumne pregovore kojima bi se potvrdilo povjerenje u sustav, jer u pitanju je zdravlje građana cijele Hrvatske, poručuje KUZ.

Problemi zdravstvenog sustava u velikoj bi se mjeri mogli riješiti racionalnom organizacijom, no to se ne može postići bez sustavnog, stručnog i korektnog pregovaranja, a spremnost za to se u zadnje vrijeme pokazala upitnom, ocjenjuje KUZ.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙