FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON

To je tek žohar, jedan od milijuna diljem svijeta, ali ovaj živi u Bijeloj kući i zato je poseban, piše National Journal. Barem je poseban novinarima s kojima dijeli prostorije. Taj je podrum ove godine već bio poplavljen, postavljene su mišolovke, a prostorom se širi krasan miris plijesni. "Bio je veličine truta", kaže Martha Joynt Kumar, profesorica političkih znanosti na sveučilištu u Towsonu, koja je predvodila pokušaj da žohara uhvate. Kumar radi u novinarskom uredu jer ondje proučava odnos predsjednika i novinara u zadnja četiri desetljeća, a žohara je htjela predati službi zaduženoj za održavanje zgrade, Upravi za opće usluge (GSA). "Lovila sam ga, ali skrio se iza nekih žica", opisuje neuspjeh u lovu na žohara. Nije to prvi put da u Bijeloj kući ima neželjenih životinja. U 213 godina staroj zgradi problemi su česti, a najviše ih je imao predsjednik Jimmy Carter koji se borio protiv miševa.

LONDON

Savjetnik britanske vlade za poreznu politiku morao je podnijeti ostavku nakon što je snimljen kako na jednoj konferenciji dijeli savjete kako platiti manji porez i "zadržati novac dalje od ministrovih prljavih šapa", rekao je britanski ministar financija. Kako pišu mediji, BBC-jev program Panorama snimio je Davida Heatona kako delegatima na jednoj konferenciji govori kako iskoristiti rupe poreznih propisa a snimljen je prije no što se pridružio vladi kao savjetnik za suzbijanje izbjegavanja plaćanja poreza. "Izjave gospodina Heatona izravno su u suprotnosti s vladinim pristupom suzbijanju izbjegavanja plaćanja poreza", rekao je u izjavi ministar David Gauke. "Stoga je ispravno što je gospodin Heaton dao ostavku na položaj".

LONDON

Debrett's, legendarna britanska izdavačka kuća poznata po priručnicima za lijepo ponašanje, odlučila je uhvatiti korak s vremenom i obratiti se mladima u potrazi za zaposlenjem nudeći tečajeve za poboljšanje komunikacijskih vještina. "Lijepi maniri, sposobnost uspostavljanja odnosa s drugima, osobno predstavljanje i dobar dojam važni su koliko i akademski curriculum", tvrdi Debrett's, poznat kao izdavač "biblija" lijepog ponašanja i obvezna referentna točka britanske aristokracije, a niz anketa provedenih među poslodavcima čini se da mu daju za pravo. Po rezultatima jednog od tih istraživanja, polovica anketiranih tvrtki ocjenjuje da kandidati koji su tek diplomirali još nisu spremni za svijet rada. Mladi, naviknuti komunicirati samo računalom i smartphoneom, sve više gube sposobnost govorenja i kretanja u javnosti a u nekim slučajevima čak i ispravno gledati ljudima u oči, ocijenjeno je u anketama.

(Hina) xmaš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙