FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed Udruge stanara POS Varaždin

Autor: skal
VARAŽDIN, 19. rujna 2013. (Hina) - Dvadesetak nezadovoljnih članova Udruge stanara POS Varaždin održalo je danas na varaždinskom Korzu miran prosvjed zbog, kako kažu, netransparentnoga poslovanja Javne ustanove Gradski stanovi, investitora gradnje POS stanova.

Stanari optužuju Gradske stanove da se ne drže dogovorenih rokova dovršetka stanova te su pozvali ravnatelja Ustanove Vladimira Kukeca da podnese ostavku. Kako pojašnjava predsjednik Udruge, Tomica Drvar Trtinjak, do predaje ključeva za prvu zgradu, 30. rujna, ostalo je još samo11 dana, a radnici i skele su još uvijek na gradilištu i upitno je hoće li se stići obaviti tehnički pregled i dobiti uporabna dozvola, pojašnjava Trtinjak.

Kaže da je upitan i dovršetak druge zgrade do dogovorenoga roka, 30. studenog, navodeći da i sam ravnatelj Ustanove Kukec nije siguran u rok dovršetka te zgrade.

Današnji prosvjed jedan je u niz prosvjeda nezadovoljnih stanara koji svoje stanove otplaćuju od početka godine, a prvotni im je rok za useljenje odavno je prošao. U svibnju ove godine, poslije niza prosvjeda, izgledalo je da će se problem riješiti nakon što je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš s Agencijom za posredovanje nekretnina dogovorio posudbu tridesetak milijuna kuna za dovršetak tri objekta, odnosno 200-tinjak stanova.

Tada su i dogovoreni novi rokovi koji se ovih dana približavaju, a koji se, po tvrdnjama stanara iz Udruge, ni ovoga puta neće ispoštovati. U međuvremenu neki su stanari raskinuli ugovore o kupnji stana i sudskim putem traže povrat novca. Stanove u četiri nove POS-ove zgrade u Varaždinu, početkom godine, kupilo je pedesetak stanara. Zbog svega tog prosvjednici traže hitan sastanak s gradonačelnikom i ostavku ravnatelja Gradskih stanova Kukeca.

Zahtjevu za ostavkom pridružio se i gradski vijećnik, sveučilišni profesor Pravnog fakulteta i član Upravnog vijeća Gradskih stanova Robert Podolnjak, koji se u vrijeme prosvjeda našao na Korzu. On kaže da ravnatelj Kukec, koji je vodeći Ustanovu doprinio stvaranju svih problema, ne može biti rješenje tih istih problema. On traži smjenu ravnatelja, ali uz suglasnost gradskoga čelništva.

Osim hitnoga sastanka s gradonačelnikom i ostavke Kukeca, članovi Udruge traže i objavu svih vlasnika POS-ovih stanova u Varaždinu, upozoravajući na moguće nepravilnosti i pogodovanje pojedinim osobama pri kupnji POS-ovih stanova.

Trtinjak kaže da se među vlasnicima nalazi i sin aktualnoga ravnatelja Kukeca. Početak „istrage“ mogućih nepravilnosti oko kupnje stanove prosvjednici najavljuju da će započeti upravo s tim imenom.

(Hina) xskal ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙