FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa danas nije željelo komentirati najave da je zbog kršenja europskog uhidbenog naloga Europska komisija odlučila pokrenuti sankcije protiv Hrvatske predviđen člankom 39. hrvatskog pristupnog ugovora. U ministarstvu ističu tek da sve što se ima za reći stoji u pismima potpredsjednici Europske komisije Viviane Reding u kojima je ministar pravosuđa Orsat Miljenić, među ostalim, naglasio da je iznenađen najavama o aktiviranju "zaštitnih mjera" iz pristupnog ugovora jer nije došlo do ozbiljnih nedostaka u prenošenju ili stanju provedbe acquisa. Istaknuo je da Hrvatska izvršava Europski uhidbeni nalog, da je preuzela obvezu uskladiti Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije te da je Komisiji poslan "jasno definiran vremenski redoslijed u kojem će se zakonske izmjene izraditi, donijeti u Saboru i stupiti na snagu".

VELIKO TRGOVIŠĆE - Neozbiljna vlada, neozbiljan premijer, ozbiljni problemi za RH, komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko današnju odluku Europske komisije da pokrene proces uvođenja sankcija Hrvatskoj zbog slučaja 'lex Perković'. "Doista sam neraspoložen zbog takve odluke, iako je ona očito reakcija na nevjerojatno iracionalno ponašanje hrvatske vlade i premijera", kazao je Karamarko novinarima u Velikom Trgovišću. Podsjetio je da je HDZ još u lipnju, kada je Sabor donio zakonske izmjene kojima je primjena europskog uhidbenog naloga ograničena na zločine počinjene prije 2002, upozoravao da bi mogle usljediti oštre reakcije EK. "Ako netko misli da je rekao povijesno ne Europskoj komisiji, onda se vara. Pogriješio je vrijeme, pogriješio je prostor", rekao je Karamarko, ističući da je Hrvatska suverena država, koja je svojom voljom ušla u EU i potpisala pristupni ugovor koji je dužna poštovati. "Ovo je, ne samo bacanje ljage na Hrvatsku kao zemlju u koju se ne može imati povjerenja, ovo će i i materijalno oštetititi Hrvatsku", ocijenio je Karamarko. Obrazložio je da bi Hrvatska, ne uđe li u schengenski režim, slijedeće godine mogla izgubiti 80 milijuna eura,.

ZAGREB - Nakon što je danas Euoropska komisija najavila sankcije Hrvatskoj oporbeni Hrvatski laburisti, HSP dr. Ante Starčević, HDSSB i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor optužili su premijera Zorana Milanovića da nanosi štetu Hrvatskoj te se zauzeli za izmjenu zakona o europskom uhidbenom nalogu. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je da premijer Zoran Milanović prolongiranjem ukidanja ograničenja primjene europskog uhidbenog naloga radi ogromnu štetu hrvatskim građanima. "SDP i Kukuriku koalicija dopustili su Milanoviću da radi što hoće, umjesto da ga maknu kako više ne bi radio štetu koju u konačnici neće osjetiti on nego ionako osiromašeni hrvatski građani", rekla je Tomašić Hini.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je kako sporni "lex Perković" treba hitno mijenjati u skladu s preuzetim obvezama tijekom pregovora. "Hrvatska preuzete obveze mora izvršiti", rekao je Lesar Hini dodajući kako je jednakost svih članica EU, koju premijer Zoran Milanović navodi kao razlog sukoba sa Europskom komisijom, trebalo rješavati lobiranjem.

ZAGREB - Nezavisna saborska zastupnica i bivša premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je bi se hrvatska Vlada trebala sastati već danas, najkasnije sutra, utvrditi izmjene zakona o europskom uhidbenom nalogu i hitno ih poslati Saboru. Sabor te izmjene može raspraviti i prihvatiti već u srijedu, odmah nakon 'aktualnog prijepodneva' kojim počinje redovno jesensko zasjedanja, kaže Kosor. Time će Hrvatska poslati poruku Komisiji da je popravila stvar i barem umanjiti štetu, iako će trajna šteta ostati, jer Hrvatska u Uniju ulazi obilježena kao krajnje nevjerodostojna članica, rekla je.

OSIJEK - Predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru Josip Salapić ocijenio je kako je "sramotno i apsurdno da već u prvim danima članstva Hrvatskoj prijete sankcije EU Komisije, a posebno zabrinjava arogantno ponašanje vladajuće stranke i njihove izjave da se to neće dogoditi". Salapić je Hini rekao kako je "baš ovih dana SDP-ova EU parlamentarka izajavljivala kako nema bojazni od sankcija". "Umjesto arogancije vladajućih koja traje mjesecima vezano za kršenje europskog uhidbenog naloga, bilo bi bolje za sve da smo se borili kako privući što više novca iz EU fondova i tako popraviti katastrofalnu gospodarsku situaciju u zemlji" rekao je Salapić. Europska komisija je odlučila pokrenuti postupak protiv Hrvatske predviđen člankom 39 iz hrvatskog pristupnog ugovora i o tome će uskoro izvijestiti zemlje članice.

PETRINJA - U spomen na 70 hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz četiriju masovnih grobnica i više pojedionačnih grobova, danas je na petrinjskom groblju Sv. Benedikta, na mjestu jedne od masovnih grobnica otkriveno spomen-obilježje. Uz predsjednika Republike Ivo Josipović spomen-obilježje otkrila je i Tonka Pezelj, udovica poginulog Miljenka Pezelja, Također u sjećanje na poginule hrvatske branitelje i civile vijence su položili članovi obitelji poginulih, predsjednik Josipović, izaslanik Hrvatskog sabora Zoran Vasić, ministar branitelja Predrag Matić, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović te brojne udruge. Svečanosti, u povodu petrinjskih Dana sjećanja, svake se godine obilježava godišnjica srpske okupacije grada Petrinje 16. rujna 1991. godine. Dani sjećanja obilježeni su također svetom misom zadušnicom za sve poginule branitelje i civile, zavjetnim hodočašćem u Mariju Bistricu, susretom branitelja Hrvatske i BiH, te drugim manifestacijama.

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je danas uoči nastavka socijalnog dijaloga da je sindikatima u zdravstvu koji su izašli iz pregovora "dao ruku kako bi se nastavili pregovori". "Jasno je da spora nema, samo je pitanje kako doći do kolektivnog ugovora", rekao je Ostojić novinarima prije sastanka s predsjednicom Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara Anicom Prašnjak koja se jedina odazvala njegovu pozivu. Socijalni dijalog je način približavanja stavova kako bi se odmah moglo krenuti u pregovore, rekao je Ostojić priznavši kako, po tumačenju većine pravnih stručnjaka i mišljenja ostalih sindikata, jučer nije ni trebao otići na drugo mirenje sa sindikatima liječnika i medicinskih sestara. Na primjedbu čelnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenke Abveršek, koja ga je prozvala da je drugim mirenjem dao podršku štrajku, odgovorio je kako je tako pustupio na temelju tumačenja Ministarstva rada kojem su radni sporovi uža specijalnost.

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavili su danas u Banskim dvorima novu Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije koja bi trebala stupiti na snagu 2018. a koja se, kako su naglasili, temelji na ideji stvaranja društva jednakih mogućnosti temeljenog na znanju, pri čemu su obrazovanje i znanost razvojni prioriteti ne samo hrvatskog društva u cjelini, već i pojedinaca koji u njemu žive. "Strategija kreće od toga da Hrvatska prepoznaje obrazovanje i znanost kao svoje razvojne prioritete koji jedini mogu donijeti dugoročnu društvenu stabilnost, ekonomski napredak i osiguranje kulturnog identiteta", kazao je predstavljajući Strategiju posebni savjetnik predsjednika Vlade za znanost Neven Budak. Temeljna je ideja Strategije postojanje trokuta znanja koji čine cjeloživotno učenje, znanost i inovacije. Pritom je kao važan princip navedena fleksibilnost sustava te njegova prilagodljivost, odnosno, redovito revidiranje, a podrazumijeva također i autonomiju ne samo visokih učilišta već svih dionika procesa obrazovanja, s time da sukladno tome, oni snose i veću odgovornost.

ZAGREB - Bivše radnice tekstilne tvornice Kamensko, danas udružene u istoimenu udrugu, nastavljaju djelovati i boriti se za svoja prava i egzistenciju pa za petak, 27. rujna, u KIC-u u Zagrebu pripremaju manifestaciju "Novo žensko radništvo" koja će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Pritom će se, kako najavljuju, održati tribina o novom ženskom radništvu i modna revija na kojoj će biti predstavljena nova kolekcija Udruge Kamensko. Predstavnice Udruge Kamensko pozvale su danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da svečano otvori manifestaciju, a on je, prilikom susreta u Gradskoj upravi, obećao da će im Grad Zagreb pomoći u nabavci šivaćih strojeva.

ZAGREB - Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak jedina se danas odazvala pozivu ministra zdravlja Rajka Ostojića na socijalni dijalog. Prije sastanka u Ministarstvu zdravlja izjavila je novinarima da ne može ništa reći o svojim očekivanjima jer će tek vidjeti što uopće znači poziv na socijalni dijalog vezan za kolektivno pregovaranje. Podsjetila je kako je jučer neuspješno završio drugi pokušaj mirenja između Ostojića i sindikata liječnika i medicinskih sestara dodavši da je pristala doći na sastanak kako im se ne bi prigovaralo da nisu ni pokušali postići dogovor. Došla sam kako mi ministar ne bi spočitavao da on mora informirati članove sindikata o pregovorima, rekla je. Prašnjak će nastupiti samo u ime sestrinskog sindikata, dok je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić odbio doći poručivši Ostojiću da će se odazvati tek kada dobije njegovo očitovanje u pisanom obliku na sindikalni prijedlog Kolektivnog ugovora. Ponovila je kako očekuje da će se pozivu na štrajk odazvati 60-70 posto sestara u bolničkom sustavu, a predsjednici Samostalnog sindikata zdravlja i socijalne skrbi Hrvatske Spomenki Avberšek, koja je rekla da bi zaposlenici koji nisu članovi liječničkog ni sestrinskog sindikata mogli dobiti otkaz ako stupe u štrajk, poručila je da prouči zakon.

ZAGREB - Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor upozorila je danas kako je posve nelogično da se izmjene zakona o europskom uhidbenom nalogu, koji je predložio njezin Klub, nalaze na samom začelju dnevnog reda Hrvatskog sabora koji u srijedu počinje jesensko zasjedanje. Puna tri mjeseca ta je tema u fokusu javnosti, a na saborskom dnevnom redu, koji za sada broji 75 točaka, naš je prijedlog na 70. mjestu, rekla je Kosor novinarima u Saboru. Procijenila je da bi, zahvaljujući praksi da se dnevni red stalno dopunjava novim točkama, prijedlog njezinog kluba na red mogao doći "na Nigdarjevo". Zanimljivo će, kaže, biti vidjeti hoće li se, kad Vlada pošalje svoje izmjene tog zakona u proceduru, objediniti rasprava o oba prijedloga.

VIROVITICA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je danas da će se "svi koji žele mirenje i socijalni dijalog" odazvati pozivu na sastanak koji je sazvao u Ministarstvu zdravlja, no na taj sastanak neće doći predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić koji od Ostojića traži pismeni odgovor na zahtjeve koje su mu sindikati uputili prije više od mjesec dana. Ostojić i Babić su obojica sudjelovali na otvorenju Hitnog bolničkog prijema virovitičke Opće bolnice Virovitica, ali se nisu sreli ni razgovarali. Ostojić je izjavio da će oni koji žele dijalog doći na sastanak, istaknuvši kako je nastavak socijalnog dijaloga preporučilo Gospodarsko socijalno vijeće u kojem su predstavnici sindikata.

ZAGREB - Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) izrazila je danas zabrinutost kako će se štrajk sindikata liječnika i medicinskih sestara, koji je najavljen za srijedu, 18. rujna, odraziti na kvalitetu i dostupnost zdravstvenih usluga građanima. KUZ u otvorenom pismu Ministarstvu zdravlja te Hrvatskom liječničkom sindikatu i Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara upozorava da među građanima vlada neizvjesnost što u vrijeme štrajka mogu očekivati i kako će rješavati svoje zdravstvene probleme, posebice one hitne, često i po život opasne. U ime građana i brojnog članstva u više od 200 civilnih udruga u zdravstvu KUZ apelira na sve o kojima ovisi uspješno pružanje zdravstvenih usluga da građani dobiju pravovremene informacije na koje usluge mogu računati i na koji način ih mogu koristiti.

VELIKO TRGOVIŠĆE - Podršku SDP-ovu prijedlogu ustavnih promjena kojima bi se trebala ukinuti mogućnost zastare za politički motivirana ubojstva HDZ će uvjetovati još nekim promjenama, a u stranci se neslužbeno doznaje da bi jedan od zahtjeva mogao biti vraćanje na nefiksnu kvotu i jednostavnije glasovanje za Hrvate izvan Hrvatske. "Ako govorimo o promjeni Ustava, onda tražimo jasne definicije, ali naš paket će biti još malo prošireniji, neće se svoditi samo na ovo", rekao je novinarima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prije početka današnje stranačke klauzure u Velikom Trgovišću. Karamarko nije precizirao na što bi se odnosio taj "paket", no u vrhu stranke se doznaje da će se tražiti nefiksna kvota za dijasporu, kojoj su posljednjih ustavnim promjenama zajamčena tri zastupnička mjesta u Saboru. Tražit će se i da Hrvati izvan Hrvatske mogu glasovati i izvan diplomatskih i konzularnih predstavništava, kako je bilo ranije, te dopisno glasovanje.

ZAGREB - Četiri ponude - tri domaće i jedna slovenska pristigle su na natječaj za ugradnju konferencijskog sustava u sabornici, a sve su unutar zadane cijene od tri milijuna kuna. Ponuda zagrebačke tvrtke Tehno Zavod Marušić bez PDV-a iznosi oko 938 tisuća kuna, Audio Video konzaltinga iz Lučkog oko 2,1 milijuna kuna, zajednice ponuditelja u kojoj su zagrebački LMT i AS kongresni sistemi iz Svete Nedelje oko 1,4 milijuna kuna te ljubljanskog TSE-a oko 1,7 milijuna kuna. Natječaj za ugradnju konferencijskog sustava raspisao je početkom kolovoza Hrvatski sabor, a provodi ga Ured za opće poslove Sabora i Vlade. Rok za donošenje odluke o najboljem ponuditelju je 120 dana, a bude li sve teklo po planu novi će sustav zaživjeti tek iduće godine.

VELIKO TRGOVIŠĆE - Članovi HDZ-ova gospodarskog tima Martina Dalić i Domagoj Ivan Milošević novinarima su danas otkrili neke dijelove gospodarskog programa stranke, među ostalim i u vezi reforme državne i javne uprave, kojom namjeravaju uvesti obveznu rotaciju službenika nakon određenog broja godina. U hrvatskim državnim i javnim službama nema obvezne rotacije, iako sve uspješne administracije imaju obveznu rotaciju, odnosno da se službenik na jednom mjestu može zadržati određeni broj godina. Upravo načela konkurentnosti, ocjenjivanja razvoja i izgradnje takvih mehanizama su najbolja brana protiv korupcije, rekla je Dalić novinarima u stanci HDZ-ove klauzure u Velikom Trgovišću. Naglasila je da se ta reforma mora temeljiti na informacijskoj tehnologiji kao temeljnom mehanizmu kontrole rada državne administracije.

ZAGREB - Osim dosadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davora Bernardića, koji je izrazio namjeru da se ponovno kandidira za tu dužnost, na privremenoj listi su i tri njegova protukandidata - Gordan Maras, Mirando Mrsić i Rade Nesvanulica koji od danas počinju prikupljati potpise članova GO SDP-a kako bi njihova kandidatura postala pravovaljana. Na privremenoj listi za kandidaturu za potpredsjednike su Dijana Bezjak, Zvane Brumnić, Ivo Jelušić, Aleksandra Kolarić, Saša Molan, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Tin Pažur, Mario Pilaš, Igor Rađenović i Gordana Sobol. Izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba održat će se 20. listopada.

ZAGREB - Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u svojoj dvadesetoj godini financijski će poduprijeti 158 projekata s 1,2 milijuna kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Na natječaj je stiglo više od 500 zahtjeva za 14 milijuna kuna, među kojima je najviše prijava za nakladničke projekte, ali propisi te zaklade omogućuju financiranje samo u visini godišnjih prihoda od kamata, rekao je predsjednik Upravnog odbora te zaklade Velimir Neidhardt. To govori kolika glad vlada za financiranjem projekta u kulturi, znanosti i umjetnosti, dodao je Neidhardt. Zaklada je ove godine dodijelila potporu za 73 projekta koji se odnose na dosad neobjavljena djela iz područja znanosti i umjetnosti, za 46 projekata organizacije znanstvenih skupova, za 38 projekata razvoja znanstveno-istraživačkoga i umjetničkog rada te za jedan projekt za otkup umjetnina. Pjesnička nagrada iz fonda Dragutina Tadijanovića ove je godine dodijeljena Nikici Patraku.

DUBROVNIK - Na dubrovačkom Sveučilištu počeo je danas međunarodni susret mladih "rEUnion" - Mladi i zajednička europska kulturna baština, u organizaciji Europskog doma Dubrovnik. Tema susreta je 'Europa od smrti Karla Velikog do izbora za Europski parlament', a u njegovu radu sudjeluje 22 mladih iz Njemačke, Francuske i Hrvatske. Skup je financiran u sklopu projekta Europske unije 'Mladi na djelu' (Youth In Action) i svojevrsni je nastavak prvog međunarodnog susreta mladih koji je Europski dom Dubrovnik u rujnu 2009. godine organizirao na temu - zajednička prošlost, zajednička budućnost. Održavanje ovogodišnjeg susreta iniciralo je nekoliko sudionika susreta iz 2009. godine, a za temu je izabran Karlo Veliki, prvi europski vladar, čija se 1200. obljetnicaq smrti slijedeće godine diljem Europe obilježava u isto vrijeme kada se održavaju i izbori za Europski parlament.

ŠIBENIK - U Šibeniku, nakon gotovo šest godina, ponovno kreće izgradnja stanova po programu Poticane stanogradnje (POS), izvijestio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić. Radna skupinu na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, već je pripremila projekt - odnosno potpisivanje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture za objekte koji će se graditi po programu POS-a, rekao je Burić na konferenciji za novinare. Prošlog je tjedna potpisan ugovor s investitorima, tvrtkama Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koje će u gradskoj četvrti Meterize izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za stanare POS-a, a dio za tržište.

ZAGREB - Šibensko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 61-godišnjeg Stjepana Cerovšeka koji je krajem lipnja u Kijevu kod Knina nožem u prsa ubio policajca Antu Grabića i ranio njegova kolegu Joška Velića Grgića, a Županijski sud produljo mu je istražni zatvor. Policajci su u njegovoj kući intervenirali zbog obiteljskog nasilja, a Cerovšek ih je, u alkoholiziranom stanju, napao na dvorištu kada su ga pokušali odvesti u postaju. Brutalan zločin dogodio se 28. lipnja oko 20 sati kada je Cerovšek, kako bi izbjegao uhićenje, zabio nož u prsa policajcu koji je potom preminuo na putu do bolnice i krenuo na njegova mlađeg kolegu zadavši mu više ubodnih rana po rukama. U tužiteljstvu tvrde da je na obojicu policajaca nasrnuo s namjerom da ih ubije pa je osim za

ubojstvo Ante Grabića optužen i za pokušaj ubojstva njegova kolege.

ZAGREB - U povodu početka Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, danas je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao prijavu i za ovogodišnje sudjelovanje Zagreba u tom Tjednu, a najavljeno je i niz događanja u Zagrebu tijekom Tjedna, s naglaskom na edukaciju, pogotovo djece. Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Europski tjedan mobilnosti pokrenula Europska unija s ciljem da se jačaju zdravi stilovi života, a to znači što više pješačiti, voziti se biciklom i poticati javni prijevoz. Rekao je kako misli da su građani sve svjesniji, ali da to ovisi i o ljudima i svim udrugama koje im pomažu i od Gradske uprave te da i on svjedoči svojim stilom i načinom života, podsjetivši i da uvijek vozi bilcikl 22. rujna na Dan bez automobila.

SPLIT - Vijećnici Skupštine splitsko-dalmatinske županije pozvali su danas premijera Zorana Milanovića, ministra obrane Anti Kotromanoviću te saborske zastupnike da pomognu u rješavanju prometne izoliranosti sinjskog područja, osnosno Cetinske krajine, gdje živi oko 60.000 stanovnika. Također novi prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije, prema mišljenju županijskih vijećnika, od ključne je važnosti za gospodarski razvitak te županije i privlačenje investitora.„Premijer Milanović je podrijetlom iz tog kraja, a i ministar Kogtromanović također, pa očekujemo da se oni angažiraju u prevladavanju poteškoća prometne izoliranosti Cetinske krajine u kojoj 40 godina nisu građene prometnice“, naglasio je vijećnik Mile Dadić (HDZ). Osim 60.000 stanovnika na tom su području uspostavljene i četiri gospodarske zone - u Sinju, Trilju, Dicmu i Hrvacama za čiji je prosperitet potrebna bolja prometna povezanost, dodao je.

ZAGREB - Majka troje djece osumnjičena je da je od lipnja do sredine rujna u Zagrebu iz nekoliko banka, kladionice i kioska opljačkala 90 tisuća kuna, a pri posljednjem 'upadu' u banku uhvatio je zaštitar i predao policiji. Dosad nije bila poznata kao pljačkašica, ali je u čak tri navrata bila žrtva razbojnika jer je radila u kladionici. Osumnjičena 34-godišnjakinja s područja Jastrebarskog u pljačkaške pohode odlazila je naoružana plastičnim revolverom, zamaskirana sunčanim naočalama i šilt kapom, izvijestila je policija. Nakon razbojstava je bježala tramvajem i zatim se skrivala u stanu u Zagrebu koji joj je na korištenje dala poznanica. Razbojnica je uhvaćena 14. rujna u pljački Croatia banke u Šubićevoj ulici.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙